Ostali sportovi

Stolni tenis: Paraolimpijci u Splitu

Sportnet • ponedjeljak, 24.10.2011.
Stolni tenis: Paraolimpijci u Splitu

U Splitu je u subotu 22. listopada 2011. svečano otvoreno Europsko stolnotenisko prvenstvo za osobe s invaliditetom. Organizator ovog natjecanja, koje se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice hrvatske Vlade Jadranke Kosor, je Hrvatski paraolimpijski odbor.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Ratko Kovačić, obraćajući se nazočnima na ceremoniji otvaranja, posebno je naglasio da su: "U proteklih deset godina hrvatski sportaši s invaliditetom na Svjetskim i Europskim prvenstvima te Paraolimpijskim igrama osvojili više od 200 medalja".

Predsjednik Međunarodne stolnoteniske federacije za osobe s invaliditetom (ITTF), Qivind Erikson, je istaknuo kako je ovo Europsko stolnotenisko prvenstvo osoba s invaliditetom vrlo važno jer je ono ujedno i kvalifikacijsko za 14. Paraolimpijske igre u Londonu 2012. Ravnatelj Uprave za šport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, Željko Klarić, je zahvalio Gradu Splitu što je omogućio održavanje Europskog stolnoteniskog prvenstva za osobe s invaliditetom u Spaladium areni koja pruža vrhunske uvjete za natjecanje.

Dogradonačelnica Splita, Anđelka Visković, koja je i otvorila ovo natjecanje, istaknula je kako je važno što je domaćin ovog Europskog prvenstva Split koji je poznat po svojim vrhunskim sportašima. "Split se ponosi što ima 68 nositelja medalja s Olimpijskih igara i to ga uvrštava među najsportskije gradove u svijetu", kazala je Visković.

Glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Darko Matić, za medije je izjavio da se osobe s invaliditetom najbrže integriraju u društvenu zajednicu kroz šport. "Stolni tenis osoba s invaliditetom se igra u dvije kategorije - sjedećoj i stojećoj, a na prvenstvu sudjeluje 290 stolnotenisača o kojima brine 170 trenera, fizioterapeuta i liječnika", objasnio je Matić.

Hrvatska će na ovom natjecanju biti zastupljena s tri stolnotenisačice i 11 stolnotenisača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!