Rukomet

Ilić: "Moramo zaraditi povjerenje navijača"

Mišo Gulić • utorak, 06.12.2011.
Ilić: "Moramo zaraditi povjerenje navijača"
Foto: Dario Dodić

Kako se bliži Europsko rukometno prvenstvo u Srbiji, tako je sve veća i zabrinutost po pitanju posjete, a razlog novoj brigi bila je mizerna posjeta na utakmici Lige prvaka između Parizana i Kiela.

U intervjuu za ehf-euro.com svoju zabrinutost malim interesom za rukomet u Srbiji je izrazio i jedan od ključnih igrača srpske rukometne reprezentacije Momir Ilić koji je pritom rekao: "Sve izuzev medalje za nas bi bio neuspjeh. Krajnje je vrijeme da se Srbija upiše na listu nositelja medalje."

"Loša posjeta vrhunskih rukometnih susreta u Srbiji je u najmanju ruku zabrinjavajuća. Posjeta na utakmici između Partizana i Kiela je bila mizerna i očito je kako rukomet u Srbiji nije mamac za publiku" pojasnio je igrač Kiela.

Koji su razlozi tome, srpski internacionalac kaže: "Vjerojatno je činjenica kako posljednjih deset godina nismo u svjetskom vrhu najveći problem. Čak ni u susretu s Hrvatskom nismo napunili dvoranu. No, sada je red na igračima da svojim predstavama zarade povjerenje navijača."

Koga smatra favoritima Eura te kako vidi šanse Srbije, Ilić je rekao: "Francuska, Hrvatska, Španjolska i Danska su objektivni kandidati za podij, ali postoji i cijeli niz drugih reprezentacija koje se mogu umiješati u tu priču. Mi imamo veliku šansu pred našim navijačima, ali prvo moramo riješiti probleme u igri koje očigledno imamo, a ona je sve moguće."

"Na Kupu četiri nacije gdje smo se sastali s Hrvatskom, Mađarskom i Češkom imali smo priliku vidjeti naše kapacitete, ali sada moramo još više raditi kako bi prvenstvo dočekali spremni i vratili Srbiju među najbolje reprezentacije" dodao je za kraj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!