Ostali sportovi

Dolphinsi otpustili Sparana

Tomislav Viduka • utorak, 13.12.2011.
Dolphinsi otpustili Sparana
Foto: Tomislav Pacak

Nakon što je od 2008. ostvario omjer od 29 - 32 i samo jednom uspio ući u doigravanje od ponedjeljka Tony Sparano više nije na čelu Miami Dolphinsa. Loši rezultati i neuvjerljiva igra, posebno u prvom dijelu sezone bili su kap koja je prelila čašu vlasnika Stephena Rossa.

S obzirom na vrlo velik pritisak koji je bio na Sparanovim leđima od početka sezone teško je reći kako je ovakav potez bio neočekivan. Međutim, igra momčadi s Floride se u zadnja četiri tjedna konsolidirala i otkaz u ovom trenutku ipak je iznenadio mnoge. Svoj potez Ross je objasnio kao nužan kako bi se do kraja sezone pronašao trener koji će biti dostojan strateg ove velike franšize.

Na novinskoj konferenciji održanoj u ponedjeljak naglašeno je kako je čitava organizacija izuzetno zahvalna sada već bivšem treneru na temeljima koje je postavio u razvoju trenutne momčadi. No, želja je vlasnika i uprave naći trenera koji će Dolphinse dovesti do razine na kojoj će se moći ravnopravno natjecati sa ostatkom divizije.

"S obzirom na to da razmišljamo u najboljem interesu momčadi mislimo da je ovo idealno vrijeme za promjenu.", rekao je Ross te dodao, "Ovako ćemo imati i više nego dovoljno vremena kako bi intervjuirali dovoljan broj kandidata i pronašli čovjeka koji će našu franšizu povesti na stare staze slave."

Istaknuo je kako su glasine o otpuštanju bile prevelik pritisak na rad momčadi i samog trenera te kako je zahvalan Sparanu što je uložio svu svoju dušu i srce u njihov projekt. Dodao je da je bivšem treneru sada vjerojatno bar donekle lakše zbog smanjenja već navedenog pritiska.

"Tražimo najboljeg glavnog trenera. Važno je da trener i generalni menadžer mogu surađivati tako da zasigurno nećemo tražiti nekoga tko je i na koji način konfliktan. Uvijek želite imati vremena za razgovor s ljudima kako biste stvorili kemiju koja je nužna za pobjedničko okruženje.", zaključio je Ross.

Sparanovu dužnost do kraja sezone izvršavat će njegov dosadašnji pomoćnik, Todd Bowles.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!