Nogomet

Trojica i službeno bivši igrači Šibenika

Ivana Jurica • srijeda, 04.01.2012.
Trojica i službeno bivši igrači Šibenika
Foto: Martina Japundžić

I u prvim danima nove godine Arbitražni sud Hrvatskog nogometnog saveza ima pune ruke posla. I ovog su puta rješavali slučajeve i prvotimaca sa Šubićevca: Blažević, Bačelić-Grgić i Medvid danas su i službeno dobili raskide ugovora na štetu kluba. Blaževiću je određena visina duga, dok će konačna odluka o visini duga prema drugoj dvojici igrača biti određena na sljedećem ročištu, 16. siječnja.

Trojica dosadašnjih igrača Šibenika, odnosno njihovi odvjetnici, kao i sam klub, danas su i službeno primili odluku o raskidima svojih ugovora. I Goran Blažević i Stipe Bačelić-Grgić i Ivan Medvid imali su još šest mjeseci ugovora sa šibenskim prvoligašem, ali Arbitražni sud HNS-a, zbog neisplate plaća, donio im je raskid ugovora na štetu kluba, odnosno slobodan izbor nove destinacije u karijeri.

Bačelić-Grgić neće u Lučko

Iako je novi prvoligaš Lučko na svojim službenim internetskim stranicama kazao kako je zainteresiran za dovođenje Šibenčanina Stipe Bačelića-Grgića, od posla, ovom prilikom, izgleda, neće biti ništa. Bačelić-Grgić danas nam je kazao: "Bilo je kontakta s ljudima iz Lučkog, interes je postojao, bili su vrlo korektni. Ja sam im se zahvalio, u ovom trenutku posao se ne može realizirati. Imam neke druge kombinacije, nešto više moglo bi se znati do kraja ovog tjedna."

Svoj trojici danas je trebala biti određena i visina duga od strane kluba. Ali, samo u slučaju Blažević dug je definiran. Klub mu je dužan oko 350 000 kuna, dok je u slučajevima Bačelića-Grgića i Medvida konačna odluka o visini duga prolongirana za 12 dana, točnije 16. siječnja.

Možda već na tom ročištu, ali sigurno vrlo skoro, Arbitražni će sud pred sobom imati i zahtjeve još dvojice igrača Šibenika, Marka Kartela i Ivana Fuštara, koji su također, uz naravno isplatu dugovanja, zatražili i raskide ugovora.

Spomenimo i da se Stegovna komisija kluba sa Šubićevca, koja je trebala odlučiti o mogućim kaznama za štrajkaše, još uvijek nije sastala, iako je to bilo najavljeno još za kraj prošle godine.

Pripreme će početi u ponedjeljak, 09. siječnja, a tko će se sve pojaviti na prvoj prozivci od mogućih (potencijalno) novih igrača još nije definirano.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!