Rukomet

Vori: "Pucaju sa svih pozicija"

Mišo Gulić • četvrtak, 19.01.2012.
Vori: "Pucaju sa svih pozicija"
Foto: EPA

Nakon što su apsolvirani Island i Slovenija, Hrvatska je osigurala nastup u drugom krugu, no imperativ uspjeha protiv Norveške i dalje je prisutan, jer preneseni bodovi su ključ za polufinale. Sličnih razmišljanja je i hrvatski dvojac Igor Vori i Manuel Štrlek.

S obzirom na činjenicu da se Hrvatska skupina križa sa skupinom "smrti" u kojoj su redom velikani Francuska, Španjolska, Mađarska i Rusija, prenijeti četiri boda iz prve faze se samo po sebi nameće kao imperativ, pogotovo kada se pogledaju njihovi rezultati zbog kojih će svi morati gristi kako bi nadoknadili propušteno.

Svjestan važnosti i težine dvoboja s Norvežanima je i hrvatski kapetan Igor Vori: "Sigurno je da neće biti lako. Oni su klasična skandinavska momčad, veliki kolektiv, tučnjava, a kontra i polukontra su im dovedeni do maksimuma. Svi smo svjesni što nam nosi ta pobjeda i potpuno spremni dočekujemo tu utakmicu."

"Ono što me kod njih fascinira jest da pucaju sa svih pozicija, nekad s poda, drugi put skok šute i tko zna odakle sve ne. Ukoliko ostaneš plitko 'zavalja' ti ju kroz glavu, a ako izađeš proigra na crtu, stoga su zaista jako opasni. Vraća im se i Jensen, bit će još i jači, ali nadam se da ćemo uz dobru analizu na kraju doći do pobjede" oprezan je bio Vori u najavi susreta.

Manuel Štrlek je također potvrdio kako će ključ uspjeha biti u kvalitetnom "skeniranju" te iskorištavanju njihovih mana: "Jako je važno prenijeti ta četiri boda. Dobro smo spremni i sigurno ćemo maksimalno ući u tu utakmicu, znamo sve njihove prednosti i mane, a njihove nedostatke ćemo nastojati iskoristiti."

Vrlo važno će biti podignuti i nivo obrane, što je Štrlek također potvrdio: "Obranu moramo podignuti i postizati više lakih golova, to je bitno. Ovo je Europsko prvenstvo, sve momčadi su jake, svi se na neki način muče i ne treba tragično shvaćati kad se primi 29 golova."

"Naša najveća prednost je širina, sa svih pozicija smo opasni i nikad se ne zna koga će krenuti i tko će zabiti osam, deset ili 12 golova. Ovdje smo zbog rezultata i nema smisla da se pojedinac ističe" dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • galebRijecki19.01.2012. u 22:01
    uopće ne sumnjam da će naši proraditi, i sutra biti na visini zadatka.
    galebRijecki