Ostali sportovi

Bernard Jurišić primio nagradu HZSN-a

Sportnet • ponedjeljak, 27.02.2012.
Bernard Jurišić primio nagradu HZSN-a
Foto: FaH

Na svečanom dijelu 21. Sabora Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) danas su uručene nagrade za novinarska ostvaranja u 2011. godini. Među lauretima je i Sportnetov kolumnist Bernard Jurišić koji je po drugi puta nagrađen od strane struke, ovoga puta za svoju kolumnu Juriš...

Jurišić je 2007. nagrađen u kategoriji internetskog novinarstva, a ovoga puta HZSN ga je nagradio za najbolju kolumnu u Hrvatskoj. Svoj Juriš Sportnetov zamjenik glavnog urednika piše jednom tjedno već šest godina, a u 286 izdanja sada već kultne kolumne obrađivao je aktualne teme iz hrvatskog i svjetskog sporta na realan, objektivan, nesenzacionalistički i patriotski način.

Izdvojio se pisanjem o hrvatskoj košarci kroz koje je pokazao ne samo ljubav prema tom sportu nego i vrhunsko poznavanje tematike i odnosa, ali u Jurišu su obrađivane i mnoge druge teme iz hrvatskog sporta. Jurišić svaku prigodu koristi kako bi ukazao na nepravilnosti, na probleme i poteškoće, na stvari koje treba promijeniti za ljepšu budućnost hrvatskog sporta. Ne ustručava se kritizirati ni čelnike klubova i saveza, ni sportaše ni političare, no njegova kritika uvijek je isključivo konstruktivna, nikada pljuvačka ili populistička - to su razlozi zbog kojih su Jurišića prepoznali i čitatelji i sportaši i, kako ova nagrada dokazuje, struka.

Jurišiću je nagradu predao Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara, a tom prigodom najbolji kolumnist 2011. je izjavio:

"Zahvaljujem HZSN-u na priznanju, uvijek je najveća nagrada kad vas prepoznaju ljudi koji se bave istim poslom. Posebnu zahvalnost dugujem svojoj redakciji na čelu s glavnim urednikom Tomislavom Pacakom, jer kod nas na Sportnetu uistinu vrijedi ona sportska krilatica kako samo u odličnoj momčadi može iskočiti i kvalitetan pojedinac."

Izvršni odbor HZSN-a je na prijedlog Komisije u sastavu Robert Valai, Milka Babović, Iva Perdec, Darko Draženović i Marin Šarec nagradio još četvoricu djelatnika.

Legendarni Orlando Rivetti (Novi list) dobio je nagradu za životno djelo, dok je za radijsko novinarstvo nagrada pripala Lovorku Magdiću (Hrvatski radio). Za fotoreportera godine nagrađen je Sanjin Strukić iz Pixsella, dok je glasnogovornik Hrvatskog rukometnog saveza, Zlatko Škrinjar, dobio nagradu za press službu. Posebnu nagradu HZSN je dodijelio Sportskoj televiziji, a ni ovoga puta nije dodijeljena nagrada za novinara godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • DeAzzaguag29.02.2012. u 18:09
  čestitke Jurišiću! no, Pacakova kolumna je ipak najbolja :)
  DeAzzaguag
 • The Phantom28.02.2012. u 17:51
  Čestitke, samo nastavi tako i dalje!
  The Phantom
 • Marko Marušić27.02.2012. u 20:59
  tko je taj bernard jurisic?
  Marko Marušić
 • Amon27.02.2012. u 20:52
  Svaka cast Bernarde, zasluzeno!
  Amon
 • Gunlit27.02.2012. u 20:41
  iskrene cestitke!
  Gunlit