Vodeni sportovi

Sukno - Makedonija 5:4

S Kantride:Vedran Filipović • utorak, 06.03.2012.
Sukno - Makedonija 5:4
Foto: Sandro Donda

Hrvatska je vaterpolska reprezentacija u sklopu Svjetske lige na Kantridi lako svladala Makedoniju rezultatom 12:4, no prva vijest dana je povratak u bazen i Rudićevu momčad Igora Hinića i Frane Vićana.

HRVATSKA - MAKEDONIJA 12:4 (4:1, 2:1, 3:2, 3:0)

5. kolo Svjetske lige, bazen na Kantridi, Rijeka

HRVATSKA: Vićan, Burić 1, Buljubašić, Krapić, Joković 4 (1), Šetka, Muslim, Paškvalin, Sukno 5 (1), Barać 1, Hinić 1, Vukičević, Bijač

MAKEDONIJA: Perčinić, Cirković 1, Milanović, Krečković, Čupić 1, Dimovski, Ranđelić 1, Petrović 1, Letica, Benić, Marinković

Igrač više: Hrvatska 5/9, Makedonija 4/9

Peterci: Hrvatska 2/2, Makedonija -

Hrvatska je u "šarenom" sastavu lako pobijedila Makedoniju s 12:4. Nije u sastavu bilo Pavića, Obradovića, Dobuda, Bušlje, no zato su prigodu dobili Krapić, Šetka, Vukičević i najmlađi Bijač među vratnicama. Tko ju je iskoristio i podignuo svoje "dionice", zasigurno zna brk Ratka Rudića.

Sandro Sukno i Maro Joković obavili su glavninu posla, postigli čak devet od 12 pogodaka Barakuda, a u strijelce su se još upisali Burić, povratnik Hinić te Samir Barač. Frano Vićan bio je tri četvrtine među vratnicama, a većinu udaraca zaustavljao je s lakoćom.

Nema se mnogo toga reći o samoj utakmici, Randžić je doveo Makedonce u vodstvo, no do kraja četvrtine su pogađali Hinić, Barać te dvaput Joković i priči je bio kraj.

Sandro Sukno namještavao je nišanske sprave s igračem više, a na kraju valja istaknuti vrlo dobru predstavu vratara Bijača koji je zaustavio četiri gostujuća udarca u posljednjoj četvrtini.

"Nije bila neka utakmica, oni su došli bez dva važna igrača, a na kraju smo bez problema pobijedili. Čekaju nas teška tri mjeseca, nažalost ne postoji nijedan drugi recept. Moramo staviti glave unutra svi skupa, a tek onda možemo razmišljati o borbi za medalje na Olimpijskim Igrama", rekao je novi/stari sidrun Barakuda Igor Hinić.

Kako je izbornički brk vidio ovu utakmicu? "Očekivao sam više-manje ovakav susret. Poslužilo je svrsi, provjerili smo neke igrače koji inače nemaju priliku za igrati u reprezentaciji. Sve skupa - zadovoljavajuće", zaključio je Ratko Rudić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • zepan08.03.2012. u 07:05
  ajmo penzioneri!!
  zepan
 • ljima07.03.2012. u 17:27
  oprosti, ali to je tvoj problem
  ljima
 • dylandog06.03.2012. u 20:20
  Naslov mi je malo nespretan, prvo sam pomislio da smo makedoniju dobili samo golom razlike i da je sve golove za HRV. dao Sukno :D
  dylandog