Automoto

U Valenciji slavili Muller i Menu

Josip Piršljin • nedjelja, 01.04.2012.
U Valenciji slavili Muller i Menu

Sezona Svjetskog prvenstva turističkih automobila došla je do druge postaje. Ovog se vikenda vozilo u španjolskoj Valenciji, a pobjede su u nedjeljnim utrkama ponovno odnijeli Chevroletovi vozači Yvan Muller i Alain Menu.

Chevrolet nastavlja svoju dominaciju u svijetu World Touring Car Championshipa. U trećoj i četvrtoj utrci sezone slavili su njegovi vozači, a aktualni prvak Yvan Muller povećao je svoju prednost u ukupnom poretku. Francuz je slavio u prvoj utrci, dok je druga pripala njegovom momčadskom kolegi Alainu Menuu.

Muller je prvi vozač u povijesti WTCC-a koji je jednu sezonu započeo s tri uzastopne pobjede. Francuz je odnio dvostruku pobjedu u Monzi prije tri tjedna, a uspješan je bio i u Valenciji. U prvoj utrci je bio dominantan, a velika borba vodila se za drugu poziciju. Do nje je na kraju došao Gabriele Tarquini u SEAT-u, a trećim mjestom morao se zadovoljiti Nizozemac Tom Coronel u BMW-u.

Robert Huff, koji je najavljivao pobjede u Španjolskoj, u prvoj je utrci završio na četvrtom mjestu, te se nije popeo niti na postolje. Menu je bio šesti, a plasman je popravio u drugoj utrci. Najveća domaća uzdanica, Pepe Oriola svoje je navijače razveselio solidnim šestim mjestom.

U drugoj utrci najbrži je bio Švicarac Menu, a ovog je puta borba za čelnu poziciju bila znatno zanimljivija. U pohodu na čelo poretka dobro se držao Coronel, koji je na kraju završio drugi, a neočekivano se na postolje popeo i Talijan Stefano D'Aste u BMW-u. Pobjednik prve utrke Muller nije bio pravi, te je osvojio osmu poziciju.

Valencia, 1. utrka:
1. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) - 22:53,924 min
2. Gabriele Tarquini (ITA/SEAT) + 6,988 sek
3. Tom Coronel (NIZ/BMW) + 7,232 sek
4. Rob Huff (VB/Chevrolet) + 8,982 sek
5. Alain Menu (ŠVI/Chevrolet) + 9,250 sek
6. Pepe Oriola (ŠPA/SEAT) + 10,614 sek
7. Norbert Michelisz (MAĐ/BMW) + 11,854 sek
8. Franz Engstler (NJE/BMW) + 12,202 sek
...

Valencia, 2. utrka:
1. Alain Menu (ŠVI/Chevrolet) - 23:03,207 min
2. Tom Coronel (NIZ/BMW) + 0,861 sek
3. Stefano D'Aste (ITA/BMW) + 1,306 sek
4. Norbert Michelisz (MAĐ/BMW) + 1,629 sek
5. Franz Engstler (NJE/BMW) + 1,901 sek
6. Rob Huff (VB/Chevrolet) + 3,007 sek
7. Pepe Oriola (ŠPA/SEAT) + 5,704 sek
8. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 6,368 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!