Rukomet

Vori: "Očekivanja visoka, kao i uvijek"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • četvrtak, 05.04.2012.
Vori: "Očekivanja visoka, kao i uvijek"
Foto: Dario Dodić

U petak u Varaždinu počinje kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, a Hrvatska u dvorani uz Dravu ugošćuje Japan, Čile i Island. Izbornik Goluža je sa svojim izabranicima proveo malo manje od tjedan dana u treningu i pripremama, a svi jedva čekaju prvu utakmicu.

Skoro tjedan dana izbornik Slavko Goluža radi sa svojim izabranicima na okupu: "Za turnir smo se trebali dobro pripremiti, a otkako se ekipa kompletirala vidi se da su dečki motivirani i da žele napraviti pravi rezultat. Domaća publika je dodatni motiv."

O Japanu su Hrvati saznali sve što se moglo i pripremili se za tu neugodnu reprezentaciju: "Japanci igraju tu duboku 3-2-1, 3-3 obranu s kojom se mi rijetko susrećemo. Zadnji puta smo igrali protiv Koreje u Bercyju prije dvije i pol godine i sigurno će nam trebati malo vremena da se tome prilagodimo."

No, Goluža zna recept protiv toga: "Vjerujem da ćemo vlastitom dobrom obranom, pravim pristupom i laganim pogocima, odmah okrenuti vodu na svoj mlin."

Što se zdravstvenog biltena tiče, Goluža kaže: "Štrlek se vratio kući, nismo željeli riskirati s tom njegovom ozljedom. Taka je i bio dogovor sa zdravstvenom službom, da pokušamo dva dana pa ako ne bude spreman da ga vratimo na oporavak."

Još jednom je naglasio: "U reprezentaciji ću držati samo sto posto zdrave i spremne igrače."

Igor Vori je o stanju u reprezentaciji kazao: "Raspoloženje odlično, kao i uvijek, a očekivanja visoka, kao i uvijek. Ovdje nam je super, opuštena je, radna atmosfera, vrijeme je lijepo, pa možemo i prošetati", kazao je hrvatski reprezentativni pivot.

Kao i ostali, smatra da je početak turnira najvažniji: "Moramo otvoriti s pobjedom. Ne smijemo si dozvoliti nekakvo opuštanje jer zadnju utakmicu igramo s Islandom, a znamo da će se kasnije gledati tko je bio prvi a tko drugi u grupi."

Spomenuo je Vori još jednu važnu stvar: "Prvi smo puta u Varaždinu, moramo upisati sve tri pobjede."

Prva je prepreka Japan, koji nije bezazlen: "Već smo igrali s njima, jasno je da smo mi kvalitetnija momčadi favorit. Gledali smo ih na videu, divlji su, igraju zonu 3-3, a svi su mali i brzi. Nama je to neugodno jer smo viši i sporiji, ali mislim da dvojbe nema tko će upisati prva dva boda."

Raspored igranja
Petak, 6. travnja:
18:00 Hrvatska - Japan
20:15 Island - Čile

Subota, 7. travnja:
16:00 Čile - Hrvatska
18:15 Japan - Island

Nedjelja, 8. travnja:
15:30 Japan - Čile
18:00 Hrvatska - Island

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!