Automoto

Menu do polea u Maroku

Josip Piršljin • nedjelja, 15.04.2012.
Menu do polea u Maroku

Švicarac Alain Menu osvojio je svoj prvi pole position ove sezone. Na stazi u marokanskom Marrakechu vozač Chevroleta bio je najbrži u kvalifikacijama za sutrašnje utrke WTCC-a.

U nedjelju se održavaju peta i šesta utrka sezone Svjetskog prvenstva turističkih automobila. WTCC se ponovno vratio u Maroko, na stazu u Marrakechu, a s pole positiona u prvoj utrci krenuti će Alain Menu u Chevroletu kojem će to biti prvi put ove sezone da kreće s najbolje startne pozicije.

"Prva dva sektora u kvalifikacijama nisam odvozio tako dobro i morao sam se više potruditi u posljednjim krugovima kako bi završio ispred Huffa", rekao je Menu iza kojeg će u nedjeljnoj utrci startati momčadski kolega Robert Huff.

Chevroletov 1-2-3 u kvalifikacijama spriječio je iskusni Tom Coronel koji se sa svojim BMW-om plasirao na treće mjesto i time izgurao aktualnog svjetskog prvaka Yvana Mullera. Najbolju poziciju od SEAT-a osvojio je Gabriele Tarquini, a zadovoljan može biti i debitant Alex MacDowall na sedmom mjestu.

Zahvaljujući desetoj poziciji u kvalifikacijama, s pole positiona u drugoj utrci krenuti će Tiago Monteiro, a iza njega će biti Franz Engstler i Tom Chilton, jedan od samo dva vozača koji koriste Ford. Prva utrka na rasporedu je u 12:20, a druga se vozi tri sata kasnije.

Maroko, kvalifikacije:
1. Alain Menu (ŠVI/Chevrolet) - 1:43,901 min
2. Rob Huff (VB/Chevrolet) + 0,028 sek
3. Tom Coronel (NIZ/BMW) + 0,067 sek
4. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 0,300 sek
5. Gabriele Tarquini (ITA/SEAT) + 0,350 sek
6. Pepe Oriola (ŠPA/SEAT) + 0,597 sek
7. Alex MacDowall (VB/Chevrolet) + 0,643 sek
8. Tom Chilton (VB/Ford) + 0,780 sek
9. Franz Engstler (NJE/BMW) + 0,921 sek
10. Tiago Monteiro (POR/SEAT) + 0,969 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!