Tenis

Koprčina se pridružila Banovec, Njirić, Lukas, Mikulčić i Dražić

Maja Giljanović • utorak, 22.05.2012.
Koprčina se  pridružila Banovec, Njirić, Lukas, Mikulčić i Dražić

Treća nositeljica Neda Koprčina kroz kvalifikacije je izborila nastup u glavnom turniru 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa u Velenju, a Tea Faber i Talijanka Scimone u Izmiru su prošle u četvrtfinale parova.

Nakon 6:0, 6:1 protiv Brine Špegel Neda Koprčina ni protiv Tjaše Jerše nije gubila vrijeme i energiju. Treća nositeljica kvalifikacija ispustila je samo tri gema (6:2, 6:1) i izborila nastup u glavnom turniru.

Pred 17-godišnjakinjom je i treća Slovenka u nizu Anja Prislan, a među 32 najbolje izravno su i Dijana Banovec, Silvija Njirić, Ema Mikulčić, Tena Lukas i Marijana Dražić. Treća nositeljica Banovec za osminu finala igra protiv Julije Jauk, Mikulčić otvara protiv Azre Hadzic, Lukas protiv Reke Muller, a šesta nositeljica Njirić i Dražić igraju međusobno.

Turnir parova prijavila je samo Koprčina s Mašom Marc, u prvom su kolu bile slobodne, a u četvrtfinalu igraju protiv četvrtih nositeljica Anna-Lene Friedsam i Vande Lukacs.

Teren na 10.000 $ vrijednom Futuresu u Izmiru Tea Faber je prvo opipala u paru. 22-godišnjakinja i Talijanka Stephanie Scimone protiv Aleksandre Kazanove i Ane Vasiljeve ispustile su samo jedan gem (6:0, 6:1) i izborile četvrtfinale protiv četvrtih nositeljica Ainhoe Atucha Gomez i Sabrine Bamburac, a na ždrijebu pojedinačnog turnira Faber je četvrtu nositeljicu Sylwiju Zagorsku izvukla odmah na startu.

Marija Abramović postavljena je za šestu nositeljicu 25,000 ˘vrijednog Challengera u korejskom Changwonu i za osminu finala igra protiv Zhou Yi-Miao, a okušat će se i u paru s Chanel Simmonds. Zagrepčanka i Južnoafrikanka su četvrte nositeljice i četvrtfinale će pokušati izboriti protiv domaćih igračica Hae-Sung Kim i Ju-Eun Kim.

Dvostruki program čeka i Terezu Mrdežu u Bresciji. Treća nositeljica 25.000 $ vrijednog Challengera u prvom kolu igra protiv Darije Gavrilove, a sa Slovenkom Mašom Zec-Peškirič turnir parova otvara protiv Biance Botto i Claudije Giovine.

Izmir, 1. kolo parova:
FABER/Scimone (Hrvatska/Italija) - Kazanova/Vasiljeva (Rusija) 6:0, 6:1

Velenje, 3. kolo kvalifikacija:
KOPRČINA (Hrvatska, 3) - Jerše (Slovenija) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!