Rukomet

Rukometni turnir Maksimir Pastela 2012

Sportnet • ponedjeljak, 18.06.2012.
Rukometni turnir Maksimir Pastela 2012

Pred velikim brojem roditelja, ali i znatiželjnika, od petka do nedjelje, rukometni klub Maksimir Pastela organizirao je turnir za djecu rođenu 96. i mlađe.

Turnir se igrao u tri kategorije, 96., 98. i 00.godište. Nakon 3 dana i 75 odigranih utakmica dobili smo pobjednike turnira.

U kategoriji 1996. pobjednik je RK Zagreb koji je u finalu bio bolji od RK Moslavina, a 3. mjesto osvojio je RK Sesvete. Najboljim strijelcem proglašen je Neven Grgurić iz RK Sesvete, najboljim igračem Bruno Vili Zobec iz RK Zagreb i najbolji golman u ovoj kategoriji Dominik Janček iz RK Moslavina. Najboljim trenerom proglašen je Zlatko Saračević.

U kategoriji 1998.pobjednik je RK Zagreb koji je u finalu pobijedio RK Karlovac, a 3. mjesto osvojio je RK Medveščak. Najboljim strijelcem proglašen je Ivo Karamatić iz RK Medveščak, najboljim igračem Bruno Negran iz RK Zagreb i najbolji golman Marko Radočaj iz RK Karlovac. Najboljim trenerom proglašen je Boris Nemec iz RK Zagreb.

U kategoriji 2000. pobjednik je RK Zagreb koji je u finalu pobijedio RK Krka, a 3. mjesto osvojio je RK Dubrava. Najboljim stijelcem proglašen je Paulo Kraljević iz RK Zagreb, najboljim igračem Tilen Kukman iz RK Krka, a najbolji golman Stipe Purić iz RK Zagreb.

Ovaj turnir je jedan od rijetkih takvih u RH , od velike važnosti za razvoj rukometa. Turnir se održava 7 godina i organizatori se nadaju kako će njihov primjer slijediti i ostali. Na taj način se širi baza u našem najtrofejnijem sportu.

Tijekom 3 dana 28 ekipa odigralo je 75 utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!