Tenis

Zagreb domaćin međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom

Sportnet • srijeda, 20.06.2012.
Zagreb domaćin međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom

U organizaciji Teniskog kluba Sirius u Zagrebu će se od 27. lipnja do 1. srpnja održati međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom, Arcotel – Rezidencija55 Open 2012. Turnir je ranga ITF 2 i trenutno je jedini turnir ovakve kategorije u Hrvatskoj, a već treću godinu zaredom održava se na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu.

Priliku za naslov ove će godine tražiti ukupno 50-ak natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta, a po prvi puta će se održati i turnir u kategoriji kvadraplegičara (quads).

Najbolje rangirani natjecatelj i prvi nositelj turnira je Martin Legner iz Austrije koji se trenutno nalazi na 15. mjestu svjetske ITF rang liste. Najbolje rangirana natjecateljica na turniru je Marianna Lauro iz Italije koja se nalazi na 16. mjestu svjetske ITF rang liste.

Hrvatsku će na ovom prestižnom turniru predstavljati ukupno sedam natjecatelja. Dražen Mikšić najuspješniji je hrvatski tenisač, a trenutno se nalazi na 109. mjestu ITF-ove rang liste. Na turniru će mu se pridružiti i Anto Joskić, Tomislav Čavar, Jozo Miloš, Željko Kladarić i Mario Sosnik, dok će iz redova teniskog kluba Sirius nastupiti Kristijan Trupković kojemu je ovo drugo međunarodno natjecanje u karijeri.

Bojan Kovač, direktor turnira i predsjednik Teniskog kluba Sirius izjavio je kako je ponosan što su u ovakvoj situaciji uspjeli organizirati respektabilan turnir i kako nas na Velesajmu očekuje atraktivan tenis. "Dolaze nam igrači iz SAD-a, Maroka i Rusije što je dokaz da se radi o jakom i kvalitetno organiziranom turniru. U muškoj konkurenciji imamo čak 5 igrača iz TOP 30 prema ITF-ovoj rang listi i moći ćemo gledati atraktivne mečeve kako u pojedinačnoj, tako i u kategoriji parova. Uz dobar tenis očekuje nas i puno zabave jer u petak 29. lipnja organiziramo koncert Ivane Kindl koji će biti besplatan za sve posjetitelje. Želio bih se zahvaliti svim sponzorima i donatorima jer bez njih ovo ne bi bilo moguće."

Dugogodišnji član Kluba i natjecatelj Kristijan Trupković: "Pozivam sve ljubitelje sporta da nas dođu bodriti na Velesajam i da vide koliko je tenis u kolicima zahtjevan. Također pozivam sve osobe s invaliditetom da dođu i pogledaju turnir, te eventualno probaju i sami zaigrati."

Arcotel - Rezidencija55 Open turnir je u okviru ITF NEC Wheelchair Toura koji je vodeća svjetska natjecateljska organizacija, svojevrsni ATP tour u kategoriji tenisa u kolicima, te je samim time podređen pravilima i nadzoru od strane te organizacije. U 2012. godini će u sklopu NEC Tour-a širom svijeta biti održana 180 turnira, od kojih jedan imamo zadovoljstvo ugostiti u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!