Vodeni sportovi

Europsko prvenstvo kajakaša i kanuista na mirnim vodama nadolazećeg vikenda u Zagrebu

Sportnet • srijeda, 20.06.2012.
Europsko prvenstvo kajakaša i kanuista na mirnim vodama nadolazećeg vikenda u Zagrebu

Povodom seniorskog Europskog prvenstva kajakaša i kanuista na mirnim vodama, koje će se od 22. do 24. lipnja održati na jarunskoj regatnoj stazi, održana je konferencija za medije, a nazočili su joj svi najvažniji domaći akteri - iz organizacijskog i natjecateljskog dijela priredbe, kao i gošća, delegat Europske kanu federacije (ECA), gospođa Elly Mueller.

Sva problematika s kojom su se suočili organizatori ovog sportskog natjecanja na prilično devastiranom RŠC Jarun, vidljiva ponajviše u sveprisutnom lokvanju (lopoču), inspirirala je čelnika HKS-a Petra Lovrića na izjavu prepunu gorčine: "Sramotno je da je ovaj grad zaboravio Jarun i da se u zagrebačkoj Gradskoj skupštini raspravlja o 32 milijuna kuna za Cvjetni trg, a ne o novcu za obnovu Jaruna. Volonteri maljaju jarunske zgrade, čiste jezero i na taj način sudjeluju u renoviranju objekata RŠC-a. A gdje je u toj priči Holding?"

Čak je i i izaslanica ECA-e Elly Mueller izjavila kako je Jarun prelijepo mjesto, na koje obožava doći, a sada i dodatno, jer je vidjela nešto jedinstveno - kako hrvatski kajakaši i kanuisti na divljim vodama, inače, višestruki svjetski prvaci, čiste lopoč iz Jaruna i pomažu kolegama mirnovodašima održati Europsko prvenstvo.

Nakon što je počasni predsjednik HKS-a, Marko Ćurković, ustvrdio da tradicionalno dobrom organizacijom sportskih natjecanja šaljemo lijepu sliku o sebi u svijet, kulminacija konferencije za medije bila je izjava prvoga operativca europske smotre.

"Ovo je zadnje prvenstvo čiju smo organizaciju preuzeli na ovakvom Jarunu. Dosta je gradske nebrige," poručio je Branko Lovrić, glavni tajnik Hrvatske i Europske kajakaške udruge.

Slika 1 od 1.

Direktor mirnovodaške reprezentacije, Nikica Ljubek, ujedno i naš natjecatelj u utrci C-1 na 5000 metara, izjavio je da su mu očekivanja vrlo optimistična, "iako će Jarun biti valovit zbog niskog vodostaja", a u njegovoj disciplini premijerno se očekuje i automatski start utrke. Govorio je i o izgledima ostalih naših reprezentativaca, pri čemu je plasman u A finale naznačio kao veliki domet.

Kajakaš Marko Lipovac izjavio je da na ovome EP-u, možda i najjačem u posljednjem desetljeću, teži ponoviti uspjeh Stjepana Janića iz 2005. godine, te da sukladno tome očekuje nastup u A finalu kajaka jednosjeda na 500 metara.

Lipovac je za kraj dodao: "Pozivam roditelje da dođu s djecom na Jarun i uvjere se kroz utrke Europskog prvenstva kako je kajak odličan sport..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!