Rukomet

Kopljar ostvario transfer, krenuo put Pariza

Iz Zadra:Zvonka Keliš • četvrtak, 28.06.2012.
Kopljar ostvario transfer, krenuo put Pariza
Foto: Martina Oštrić

Rukometna reprezentacija Hrvatske ovih dana boravi u Zadru gdje se priprema za OI u Londonu koje ih čekaju krajem srpnja, a kako u Zadru borave i mladi hrvatski rukometaši koji svoja znanja stječu u kampu za mlade hrvatski su ih reprezentativci došli posjetiti, ali i kazati kako teku same pripreme. U svemu tome priča koja se, pak, istaknula jest transfer Zagrebova igrača, Marka Kopljara.

Hrvatski rukometni reprezentativci u Zadru se pripremaju za nadolazeće Olimpijske igre u Londonu, a svoj su slobodan dan iskoristili za posjet rukometnom kampu za mlade rukometaše i rukometašice čime su ih izuzetno obradovali. Međutim, priča koja je u dobrom ozračju kampa prepunog rukometaša isplivala jest činjenica kako je igrač CO Zagreba, Marko Kopljar, svoj slobodan dan iskoristio za odlazak u Pariz gdje je otišao dogovoriti posljednje detalje oko svog prelaska u istoimeni francuski rukometni klub.

Voditeljica kampa Lidija Bojić-Čačić za početak je kazala riječ, dvije o samom rukometnom kampu za mlade koji iako je protekle godine održan u Crikvenici, ove je premješten u Zadar što je itekako raduje: "Hrvatski rukometni savez uvijek je mnogo ulagao u sam rad s mladima tako da nam je izuzetno drago što je ovu inicijativu ove godine prepoznao i grad Zadar te da se kamp prvi puta održao i ovdje."

"U Zadru su nas dočekale dvije dvorane, radimo na vanjskim terenima u vrhunskim uvjetima zbog čega se nadamo da će se ova suradnja nastaviti i u narednim godinama", dodala je potom gospođa Bojić-Čačić.

Interes za rukometni kamp za mlade rukometaše i rukometašice i ove je godine izuzetno velik što govori koliko je rukomet u Hrvatskoj, ali i šire zainteresirao mlade: "Sam interes za kamp također je vrlo velik, naime, ove se godine prijavilo oko 550 djece, a s nama u Zadru jest i norveška muška kadetska reprezentacija koja je došla učiti od naših trenera, ali i samih rukometaša kako bi se kvalitetno pripremila za budućnost", zaključila je Bojić-Čačić.

Voditeljica kampa potom je riječ prepustila hrvatskom izborniku Slavku Goluži koji je također pozdravio inicijativu organizatora samoga kampa zbog čega je i doveo svoje izabranike u posjet mladim rukometašima: "Odaziv na kamp je sve veći što je jako dobro za sve tako da kada smo dobili prijedlog da dođemo te da se družimo s ovim mladim igračima rado smo ga prihvatili kako bi mladim igračima u kampu bili poticaj za daljnji rad."

Slavko Goluža: "Bili smo u kontaktu Marko i ja te sam kao izbornik jako zadovoljan što je pronašao jak i vrijedan angažman, svakako ga zaslužuje. Pitao me Marko za savjet, razgovarao je sa mnom te sam mu rekao sve o klubu i gradu u kojem sam i ja igrao. Sam klub se polako formira, bit će jak i napast će Montpellier."

Osvrnuo se izbornik Hrvatske i na dio priprema koje su iza reprezentacije, kao i na sve što sada slijedi u Zadru: "Što se samih priprema tiče, sve ide svojim tokom, igrači dobro rade te se dobro osjećaju, a u samom Zadru su nas dočekali i odlični uvjeti za rad", nakon čega je izbornik Goluža dodao kako je za rukometaše danas slobodan dan, a kako je jedan od njih, točnije najbolji desni vanjski rukometaš Europe, Marko Kopljar, to iskoristio kako bi krenuo put Pariza gdje će proći liječnički pregled te će dogovoriti posljednje detalje sa svojim novim klubom, francuskim Parizom.

Samoga Golužu Kopljarov je transfer itekako obradovao budući da ga je i sam Marko pitao za savjet u vezi transfera, a Pariz je vrlo dobar klub s odličnom sredinom, a koji želi u narednoj sezoni zaprijetiti francuskom prvaku Montpellieru.

Na koncu je nekoliko riječi kazao i sam kapetan reprezentacije, Igor Vori: "Lijepo je vidjeti ovako mnogo mladih dječaka koji se bave rukometom budući da je to uvijek dobro za sam rukomet."

Dodao je potom igrač HSV Hamburga kako momčad dobro radi te kako same pripreme, iako su teške, dobro teku: "Radimo dobro i kvalitetno, a osim Venija Loserta svi su zdravi te se nadamo da će stanje u momčadi ostati ovakvo do kraja. Iako su same pripreme naporne, znamo koji nam je cilj u Londonu i njemu smo posvećeni i trebamo mu težiti. Teško nam je sada, ali mi znamo da to možemo i to je najvažnije", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • dylandog30.06.2012. u 15:21
  XD pegsy paris handball nije nastal spajanjem 3 kluba wtf! oni su već dugo u 1. ligi  francuskoj, pa je dominiković nedavno tamo igrao(mislim da prije godinu i po, al nisam siguran), samo što su šeici sada odlučili dati poveću svotu novaca tom klubu to je jedina razlika. A... [više na forumu]
  dylandog
 • picasso29.06.2012. u 16:22
  Koliko ce sad Kopljar zaradiati godisnje u Parizu jel ti 300000 eura za 3 godine,ili po 100000 eura godisnje.Abalo u A tletiku ima 600000 eura znaci mnogo skuplji od Kopljara jos krilo,a Narcisse oko 800000 eura ako je Paris spreman kupiti njiha znaci pa mnogo bogati.A budzet 7 eura,kopenfagen ima... [više na forumu]
  picasso
 • pegsy29.06.2012. u 02:03
  I istina je da je sadašnji Paris nastao spajanjem 3 kluba,od ove sezone Paris,Istres i Tremblay su jedan klub i nose ime Paris Handball
  pegsy
 • pegsy29.06.2012. u 01:57
  Pola vas tu pojma o rukometu nema a pišete gluposti,Paris je danas uz Kopenhagen najbogatiji klub na svijetu,doveli su brdo kvalitenih igrača čija imena neću spominjat jer ionako neznate ništa o ovom sportu.Presjednik kluba je doveo vrhunskog stručnjaka koji je sa sobom doveo svoj... [više na forumu]
  pegsy
 • ž n se kva29.06.2012. u 00:08
  Jak klub se stvara.Samo neka dovedu jednog dobrog trenera, koji će od Marka napravit igrača kojeg mi želimo gledat u reprezentaciji.
  ž n se kva