Ostali sportovi

Blanka Vlašić definitivno propušta Olimpijske igre

Mišo Gulić • subota, 14.07.2012.
Blanka Vlašić definitivno propušta Olimpijske igre
Foto: Kristijan Komarica

Iako je nada u nastup na Olimpijskim igrama tinjala sve vrijeme, Blanka Vlašić je zbog nedovoljno zaliječene ozljede bila prisiljena donijeti odluku o propuštanju najvećeg svjetskog natjecanja.

Splićanka je do posljednjeg trenutka vjerovala u preokret, međutim, on je izostao stoga će srebrna s posljednjih Igara olimpijski turnir morati promatrati iz sjedećeg položaja te tako snove o zlatnoj medalji ostaviti za neka nova i sretnija vremena.

"Odluku o odlasku u London sam odgađala nadajući se čudu, ali sada je izvjesno da moj nastup na Olimpijskim igrama nije realan", otkrila je razočarana hrvatska sportska heroina.

Potvrdila je Vlašić da je stanje sa zglobom bolje, no ne i dovoljno za konkretniji nastup: "Stanje s mojim skočnim zglobom i ahilovom tetivom je svakim danom sve bolje i bolje, a treninzi su sve kompleksniji. Ono što nedostaje je vrijeme."

Blanka nije napustila ideju o zlatnoj olimpijskoj medalji te je stoga najavila i nastup na Igrama koje suna rasporedu za četiri godine: "Da nije bilo te infekcije, koja me vratila na početak, vjerojatno bih uspjela potpuno sanirati ozljedu i pripremiti se za nastup na Igrama. Iza mene su tri nastupa na Olimpijskim igrama, a želja mi je da sudjelujem i u Brazilu, ali i barem još na jednim nakon njega."

Splićanka je ovaj put odlučila biti "hladna", međutim, bilo je jasno da joj je ova odluka bila jedna od težih u životu: "Osjećam i znam da još imam puno toga za reći na skakalištima, stoga ovu situaciju prihvaćam kao priliku za novi početak."

"Želim se zahvaliti svima koji su mi pomogli u svemu ovome, a svojim kolegicama i kolegama želim da u Londonu ostvare svoje sportske snove", dodala je za kraj Blanka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • Torca-Dubrava14.07.2012. u 18:54
  naša srca kucaju za njuuu....našu BLANKU......neizmjeran žal što ne ideš.....sigurna medalja za Hrvatsku ode iz ruke....
  Torca-Dubrava
 • Zeronam14.07.2012. u 17:12
  jeb...,velika šteta,pa sam nastup bio bi velika stvar.
  Zeronam
 • Giodrogo14.07.2012. u 17:09
  šteta, ali šta cepi kaže - ne vrijedi riskirat zdravlje, a možda i razvoj karijere
  Giodrogo
 • cepi114.07.2012. u 15:18
  niti jedno natjecanje pa tako niti olimpijske igre nisu vrijednije od zdravlja... tak da blanka ti se samo oporavi i nastavi skakat kao i do sada (a može i bolje, neću se bunit )
  cepi1
 • Child Of Decadence14.07.2012. u 15:10
  Šteta, nadam se da će uspjet u karijeri osvojit zlatnu olimpijsku medalju...
  Child Of Decadence