Ostali sportovi

Počinju OI u Londonu – osam sportova pratite na Sportskoj televiziji (SPTV)

Sponzorirani članak • utorak, 24.07.2012.
Počinju OI u Londonu – osam sportova pratite na Sportskoj televiziji (SPTV)
Foto: FaH

Prijenosi OI na Sportskoj televiziji (SPTV) kreću drugog dana Olimpijskih igara, 28. srpnja. U London putuje rekordan broj hrvatskih olimpijaca u povijesti, čak 106 i to iz 18 različitih sportova, a jedan od njih je Bojan Jovanović čiji će se nastup moći pogledati samo na Sportskoj televiziji i to u utorak, 31. srpnja.

Uz atraktivne prijenose i snimke, program uključuje i studijsku emisiju "Londonske priče", koja će se emitirati tri puta dnevno, a donosit će zanimljive reportaže iz Londona te javljanja iz Hrvatske kuće, smještene u Hotelu Pelham u jugozapadnom dijelu Londona.

Studio Sportske televizije također će za vrijeme Olimpijskih igara ugostiti renomirana imena, bivše olimpijce, trenere, sportske dužnosnike kao i hrvatske olimpijce koji završe natjecanje.

SPTV će svakog dana donositi najmanje 12 sati programa posvećenog najvećoj sportskoj smotri u svijetu, a uživo će se moći pratiti ukupno osam sportova: hokej na travi, streličarstvo, badminton, skokovi u vodu, sinkronizirano plivanje, mačevanje, moderni petoboj i odbojka na pijesku. U London putuje sedmeročlana ekipa - tri novinara, dva snimatelja te dva realizatora/montažera. Novinarski tim predvodi Jura Ozmec, a s mjesta događanja javljat će se još Igor Ćurković i Danijel Lacko.

"Zbog praćenja OI u Londonu Sportska televizija je osmislila novu programsku shemu u kojoj smo najatraktivniji program pomaknuli u večernje sate, od 18 do 2 sata u noći. U programu OI naći će se zanimljiva studijska emisija o dnevnim sportskim događanjima iz Londona, priče iz povijesti OI, priče o pripremama naših sportaša u Londonu, priče o olimpijskim sportovima i sportašima, a svakoga dana emitirat ćemo sportske vijesti iz svjetskog i hrvatskog sporta. Kako bi gledatelji lakše pratili rezultate iz Londona omogućili smo i cjelodnevno emitiranje livescore rezultata na ekranu te na internetskim stranicama i teletekstu Sportske televizije," ispričao je Jura Ozmec, glavni urednik Sportske televizije.

Livescore grafiku ("Igre uživo") moći će se vidjeti od 10 sati prije podne do ponoći u pauzama svih prijenosa, a ovo je prvi put da se nešto takvo može vidjeti na hrvatskim TV postajama.

U svrhu pripreme navijača koji planiraju otići u London, ekipa SPTV-a osmislila je i poseban TV vodič kroz London – zanimljive priče o tome kako se snaći po Londonu, kako pronaći sportska borilišta, gdje boraviti, kako koristiti javni prijevoz i na što obratiti pozornost prilikom boravka u Londonu. Ovi se prilozi u programu SPTV-a mogu gledati od 23. srpnja, a dva dana poslije, 25. srpnja, sve će ih se moći vidjeti u emisiji "London zove".

Uključivanjem Sportske televizije u prijenose sportova iz Londona, gledatelji u Hrvatskoj po prvi puta imaju mogućnost pratiti apsolutno sve sportove koji su zastupljeni na Olimpijskim igrama. Ovaj podatak Hrvatsku je smjestio uz bok Njemačkoj, kao jedine dvije nacije u Europi koje će imati tu privilegiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja