Ostali sportovi

Otišao Miro Vabec, stigao Ivan Kurteš

Sportnet • nedjelja, 26.08.2012.
Otišao Miro Vabec, stigao Ivan Kurteš
Foto: Mateja Gošćiej

Iako prijelazni rok traje do 15. rujna odbojkaši Centrometala zaključili su dolaske i odlaske iz kluba.

Novost je ta da je u Zadar otišao Miroslav Vabec dok je u klub došao Ivan Kurteš. Radi se o igraču poniklom u zagrebačkoj Mladosti koji je pet sezona proveo u Varaždinu. Tamo je osvojio prvenstvo i kup. Nakon toga je prije dolaska u Centrometal godinu dana bio u Sloveniji. Radi se o primaču starosti 27 godina i visine 194 cm koji ima nastupe za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Dobra je vijest da je suradnju sa črečanskim klubom produžio i Pero Križanović koji je u Međimurje stigao u zimskom prijelaznom roku i pokazao se velikim pojačanjem. Ostatak momčadi je dobro poznat. Na mjestu vanjskih smečera tu su još Tomica Posavec, Spasoje Todorović i Dino Harambašić, srednjaci Marin Posavec, Ivan Kovač, Marijan Palinkaš i Tomica Puđa, tehničari Kristijan Gotal i Marko David, te libero Mišo Petran i Deni Vuk. Ukoliko bude potrebe još se može aktivirati i tehničar veteran Aleksej Makarov. Uz njih ima tu još dosta mladih igrača poput Karla Kocijana, Danijela Kopačevića, Ivana Novaka ili Karla Novaka koji također treniraju sa seniorskom momčadi. Oni će po svemu sudeći i ove sezone nastupati za Nedelišće u drugoj ligi i tamo stjecati potrebno iskustvo.

Do sada je momčad pod vodstvom trenera Jadranka Kirića odradila vanjski dio priprema i od ponedjeljka 27. kolovoza kreće se u dvoranu. Momčad je kompletirana te su svi igrači na broju osim Pere Križanovića. Njemu je klub dao dozvolu da se priključi momčadi tek 1. rujna zbog obveza u odbojci na pijesku gdje je godinama vodeći hrvatski igrač.

Do službenih utakmica koje počinju početkom listopada trenirat će se svakodnevno uz odigravanje više pripremnih utakmica i turnira. Za nedjelju 16. rujna planiran je tradicionalan Trofej Nedelišća, međunarodni turnir sa klubovima iz susjednih država.

Izjavu je dao trener Kirić: "Prvi dio priprema smo odradili bez nekih poteškoća. Svi igrači su zdravi što je u ovom trenutku najbitnije. Igrački kadar za sezonu je bolji nego lani pred početak natjecanja. Dolaskom Kurteša i Križanovića dobili smo dodatnu kvalitetu, imat ćemo pravu konkurenciju na svim pozicijama i s pravom možemo očekivati dobre rezultate. Ove godine će biti puno teže nego lani jer ćemo igrati samo sa najboljim hrvatskim ekipama. Na nama je da se sad što bolje uigramo i da spremno dočekamo početak službenih natjecanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!