Vodeni sportovi

Hrvatski ronioci momčadski svjetski prvaci

Maja Giljanović • utorak, 18.09.2012.
Hrvatski ronioci momčadski svjetski prvaci

Hrvatski ronioci na dah Goran Čolak, Veljano Zanki i Božidar Petani osvojili su zlatnu medalju na Svjetskom momčadskom prvenstvu prema pravilima AIDA-e od 9. do 15. rujna održanom u Nici.

p>U Nici je od 9. do 15. rujna prema pravilima asocijacije AIDA u vrlo jakoj konkurenciji iz 37 država održano Svjetsko momčadsko prvenstvo u ronjenju na dah, a hrvatski su ronioci Goran Čolak, Veljano Zanki i Božidar Petani osvojili zlatnu medalju.

Ukupan rezultat momčadi odredio se nakon što su sva tri natjecatelja odradila tri discipline: statiku, dinamiku i ronjenje u dubinu s konstantnim opterećenjem, a Hrvatska je na koncu naslov osvojila ispred domaćina Francuske na drugom i momčadi Češke na trećem mjestu. Nakon natjecanja u disciplini konstantno opterećenje hrvatski ronioci nalazili su se na drugom mjestu, u vodstvo se prešli u disciplini statika, a konačnu pobjedu ostvarili su u posljednjem krugu discipline dinamika.

Čolak je ostvario najbolji rezultat s 236 metara, Zanki i Petanu preronili su po 200, a ukupan rezultat od 840,6 bodova bolji je od pobjedničkog na svim dosad održanim svjetskim momčadskim prvenstvima. "Naslovom prvaka dokazali smo da je Hrvatska vrh svjetskog ronjenja na dah, izjavio je svjetski i europski prvak Čolak, a Zanki se nadovezao: "Pobjedu još posebnijom čini činjenica da je ostvarena u Nici, francuskoj prijestolnici ronjenja na dah odakle su potekli brojni velikani ovog sporta".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!