Tenis

Pavić u Kanadi ostao bez trećeg polufinala sezone

Maja Giljanović • subota, 22.09.2012.
Pavić u Kanadi ostao bez trećeg polufinala sezone
Foto: Davor Sajko

23-godišnji Ante Pavić na turneji je u Kanadi i nakon jednog finala, jednog četvrtfinala i jednog poraza u prvom kolu i u Markhamu je svoj nastup okončao u četvrtfinalu. Marko Mijačević i Duje Kekez i dalje su u igri u Nišu, u četvrtfinalu su pobijedili Dearija i Dimova, a finale će pokušati izboriti protiv drugih nositelja Gorčića i Šetkića.

429. igrač svijeta Ante Pavić od sredine kolovoza je u Kanadi i nakon četvrtfinala u Mississaugi (Romboli), finala u Winnipegu (Carleton) i poraza u prvom kolu u Torontu (Jecminek) i na 15.000 $ vrijednom Futuresu u Markhamu svoj je nastup okončao u četvrtfinalu.

Treći nositelj protiv Sama Garforth-Blesa (6:4, 7:6) i Andrewa Cartera (6:3, 6:1) nije ispustio ni set, ali od Milana Pokrajca izgubio je u dva. Domaći igrač koji je na 612. mjestu gotovo 200 pozicija slabije rangiran odigrao je bolje odlučujuće poene i na koncu nakon sat i po, igre pobijedio 6:4, 7:6.

Četvrtfinale u Markhamu Pavićevo je ukupno peto u 2012. godini nakon još i četvrtfinala u Decaturu (Rowe) i trijumfa na Futuresu u Edwardsvilleu (Quigley).

Marko Mijačević u Nišu je ispao u kvalifikacijama, Duje Kekez se oprostio u osmini finala, ali u turniru parova izborili su polufinale. Nakon 6:1, 6:1 protiv Stefana Mirčića i Željka Mladenovića set nisu ispustili ni protiv Shendrita Dearija i Valentina Dimova (6:4, 6:3), a finale će pokušati izboriti protiv drugih nositelja Ismara Gorčića i Aldina Šetkića.

Markham, četvrtfinale:
A. PAVIĆ (Hrvatska, 3) - Pokrajac (Kanada) 4:6, 6:7(2)

Niš, četvrtfinale parova:
M. MIJAČEVIĆ/KEKEZ (Hrvatska) - Deari/Dimov (Makedonija/Bugarska) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!