Tenis

Ante Pavić u Sacramentu bez nastupa u glavnom turniru, ostaje mu pokušaj u paru

Maja Giljanović • utorak, 02.10.2012.
Ante Pavić u Sacramentu bez nastupa u glavnom turniru, ostaje mu pokušaj u paru
Foto: Ivan Lacković

Ante Pavić svoj je pojedinačni nastup na 100.000 $ vrijednom Challengeru u Sacramentu nenadano završio u kvalifikacijama, petog nositelja u drugom je kolu u dva seta iznenadio domaći igrač Ryan Thatcher.

Peti nositelj kvalifikacija Ante Pavić svoj je pojedinačni nastup na 100.000 $ vrijednom Challengeru u Sacramentu završio u drugom kolu. Nakon pobjede u dva seta nad Micom Santiagom (7:5, 6:3) 23-godišnjaka je s 6:4, 6:3 iznenadio još jedan domaći igrač Ryan Thatcher, Pavić je u većini segmenata bio ravnopravan ili bolji, ali je platio skupu cijenu čak devet dvostrukih pogrešaka i svoj servis izgubio čak pet puta.

Pavić i Slovenac Luka Gregorc bili su s(p)retnije ruke u kvalifikacijama parova. Nakon 3:6, 6:2, 10-4 pobjede nad McDonaldom i Thatcherom u prvom kolu u drugom su s 4:6, 1:6 izgubili od Dadama i Klahna, ali su s ozljedom i odustajanjem Petera Polanskog dobili novu priliku i kao sretni gubitnici probili se u glavni turnir gdje ih u prvom kolu čekaju četvrti nositelji Andrei Daescu i Adam Hubble.

Nakon Matea Fabera odmah u prvom kolu protiv Barta Beksa svoj nastup u kvalifikacijama 10.000 $ vrijednog Futuresa u Antaliji okončao je i Blaž Šerić. Pobjednik nas Nikolasom Makarskim na otvaranju (7:5, 6:4), Šerić set nije izgubio ni protiv 14. nositelja Giorgija Javakišvilija (7:5, 6:2), ali u trećem kolu s 6:2, 6:7, 6:1 zaustavio ga je četvrti nositelj Patrick Ciorcila.

Izravno u glavnom turniru Antalije je Mate Pavić, Splićanin je postavljen za petog nositelja i u prvom kolu igra protiv odličnog prijatelja i čestog partnera u igri parova Maximiliana Neuchrista. Ovdje Pavić parove igra s Georgeom Morganom i to kao prvi nositelj u prvom kolu protiv Andreija Ciumaca i Antoinea Richarda, a parove je prijavio i Faber koji će s Amerikancem Sashom Karicem četvrtfinale pokušati izboriti protiv Milesa Bugsbya i Jamesa Stormea.

Sacramento, 2. kolo kvalifikacija:
A. PAVIĆ (Hrvatska, 5) - Thatcher (SAD) 4:6, 3:6

2. kolo kvalifikacija parova: A. PAVIĆ/Gregorc (Hrvatska/Slovenija, 2) - Dadam/Klahn (SAD, 1) 4:6, 1:6, 1. kolo kvalifikacija: A. PAVIĆ/Gregorc (Hrvatska/Slovenija, 2) - McDonald/Thatcher (SAD) 3:6, 6:2, 10-4

Antalija, 3. kolo kvalifikacija: ŠERIĆ (Hrvatska) - Ciorcila (Rumunjska, 4) 2:6, 7:6(3), 1:6, 2. kolo kvalifikacija: ŠERIĆ (Hrvatska) - javakišvili (Gruzija, 14) 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!