Tenis

Ante Pavić nastup u Sacramentu okončao i u paru

Maja Giljanović • srijeda, 03.10.2012.
Ante Pavić nastup u Sacramentu okončao i u paru
Foto: Kristijan Komarica

Još jedan poraz na 100.000 $ vrijednom Challengeru u Sacramentu doživjeli su Ante Pavić i Luka Gregorc, ali ovog puta neće dobiti novu priliku. Sretni gubitnici kvalifikacija poraženi su i u prvom kolu glavnog turnira, s 6:3, 6:4 bolji su bili četvrti nositelji Andrei Daescu i Adam Hubble.

Nakon što je pojedinačni nastup na 100.000 $ vrijednom ATP Challengeru u Sacramentu završio u drugom kolu kvalifikacija protiv Ryana Thatchera, Ante Pavić dugo se nije zadržao ni u konkurenciji parova.

Sretni gubitnici kvalifikacija nakon poraza od Jeffa Dadama i Bradleya Klahna dobili su novu priliku i zaigrali u glavnom turniru, ali četvrti nositelji odmah u prvom kolu bili su prevelik izazov. Andrei Daescu i Adam Hubble do pobjede su stigli za 69 minuta, na svom servisu nisu se nijednom "vadili", a servis Pavića i Slovenca uzeli su po jednom u oba seta i s 6:3, 6:4 izborili četvrtfinale protiv Samuela Grotha i Chrisa Guccionea.

Mate Pavić je bio bolje sreće. Splićanin i Englez George Morgan na 10.000 $ vrijednom ITF Futuresu u Antaliji postavljeni su za prve nositelje, a u prvom su kolu nakon velike borbe s 4:6, 6:3, 11-9 pobijedili Andreija Ciumaca i Antoinea Richarda i izborili četvrtfinale protiv Kirila Dmitrijeva i Luce Margarolija.

465. igrač svijeta do pobjede bi morao i u prvom kolu u pojedinačnoj konkurenciji, peti nositelj igra protiv više od 200 pozicija slabije rangiranog Maximiliana Neuchrista (667.).

Sacramento, 1. kolo parova:
A. PAVIĆ/Gregorc (Hrvatska/Slovenija, ll) - Daescu/Hubble (Rumunjska/Australija, 4) 3:6, 4:6

Antalija, 1. kolo parova:
M. PAVIĆ/Morgan (Hrvatska/Velika Britanija, 1) - Ciumac/Richard (Moldavija/Kanada) 4:6, 6:3, 11-9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!