Košarka

Vlašić: "Optimistično u novu sezonu, cilj je ulazak u Ligu za prvaka"

Ivana Jurica • četvrtak, 04.10.2012.
Vlašić: "Optimistično u novu sezonu, cilj je ulazak u Ligu za prvaka"
Foto: Martina Japundžić

I ove godine u vodičkom hotelu Olympia košarkaški klub Jolly Jadranska banka Šibenik organizirao je predstavljanje momčadi, te najavu sezone koja starta ovog vikenda. Roster je doživio brojne promjene, ali ambicije kluba i dalje su visoke, cilj je i ove se sezone plasirati u Ligu za prvaka.

"Optimistično ulazimo u novu sezonu, cilj nam je ponovni ulazak u Ligu za prvaka i uvjeren sam da smo na dobrom putu", naglasio je trener Hrvoje Vlašić.

"Dosta smo mijenjali momčad, trebat će strpljenja dok sve kockice ne sjednu na svoje mjesto, ali ja sam optimist. Maksimalno smo iskoristili ovo vrijeme u pripremama da spremni dočekamo sezonu, ali isto tako nadam se da kako prvenstvo bude odmicalo da ćemo biti sve uigraniji. Mislim da su igrači koji su došli za sada opravdali ono zbog čega su tu. Naravno, svakodnevni rad će nam dati impuls da to bude sve bolje i bolje. Ja sam uvjeren da smo na dobrom putu, nećemo sigurno odstupati od ovog što smo zacrtali", istaknuo je trener bankara.

Roster Jollyja

Josip Gulam, Luka Petković, Luka Katura, Ronald Ross, Dino Butorac, Paško Vrlika, Tomislav Gabrić, Marijan Čakarun, Hrvoje Oršulić, Ivica Baljkas, Luka Vlaić, Domagoj Bubalo.

Sportski direktor momčadi Davor Vidačak istaknuo je kako je momčad maksimalno pomlađena, ali kako ima i iskustva. „Nije bitno je li netko star ili mlad, nego može li ili ne može igrati. Pripremni dio bio je na zadovoljavajućoj razini, kako su pripreme odmicale kraju tako smo imali sve teže i teže protivnike, a to je bilo planski. Trebalo nam je dosta da se uigramo i trebat će još da se uigramo. Određene anomalije su izašle na vidjelo, na tome ćemo raditi još kroz ovo vrijeme do početka prvenstva, ali i u prvenstvu, inzistirati na nekim stvarima koje će doći na zadovoljavajuću razinu. Te anomalije koje su se pokazale u ovim pripremnim utakmicama treba svoditi na minimum.“

U ime Uprave, govorio je predsjednik kluba Mirko Goreta: „U ovoj ekipi, poimenično i stvarno, ćemo se dosta osloniti na naše šibenske momke koji su u zadnjih godinu dana i stasali i donijeli neke medalje u Šibenik.“

Kapetanska traka ove će godine biti na ruci osvajača dvije medalje s hrvatskim reprezentacijama ovog ljeta – Tomislava Gabrića: "Davat ćemo 110% svojih mogućnosti, pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat".

Novu sezonu košarkaši Jollyja Jadranska banke Šibenik otvaraju u nedjelju gostovanjem u Rijeci kod Kvarnera.

Premijer liga

1Zadar 152+293
2Cibona 143+397
3Split 125+121
4Gorica 124+181
5Šibenka 98-15
6Alkar 89-99
7Zabok 710+67
8Vrijednosnice Osijek 96-32
9Sonik Puntamika 610-98
10Škrljevo 314-219
11Hermes Analitica 215-273
12Dubrava 213-323

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • idukar1705.10.2012. u 18:48
  Kako bi lijepo bilo vidjeti opet jaku Šibenku -kao u neka dobra dobra stara vremena
  idukar17
 • pleniglacial05.10.2012. u 11:25
  to je dobar potez....dati kapetansku traku domaćem mladiću, koji je uz to i veliki potencijal! nadam se da će mali gabrić opravdati tu čast. šibenik će sigurno biti među 4 kluba i ući u ligu za prvaka. uz njih, mislim da će tu biti i kk zagreb, ĐĐ iz broda i vj. kvarner ili križevci.
  pleniglacial
 • randy marsh04.10.2012. u 21:40
  pih, nema Mišure
  randy marsh
 • Nikal04.10.2012. u 18:54
  Jolly je po meni najbolji klub od svih u A1. Mogu sigurno osvojiti prvo mjesto.
  Nikal