Ostali sportovi

Dvojici odbojkaša suspenzija zbog dopinga

Sportnet • ponedjeljak, 12.11.2012.
Dvojici odbojkaša suspenzija zbog dopinga

Na odbojkaškoj utakmici HAOK Mladost – OK Opatija održanoj 3. listopada 2012. godine, Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) proveo je dopinško testiranje. U uzorcima sportaša Ivana Đorđevića i Antona Brnečića otkrivena je zabranjena tvar carboxy – THC (kategorija S8. kanabinoidi iz Popisa zabranjenih sredstava za 2012. godinu).

Nedugo poslije provedenog testiranja, 24. listopada 2012. iz licenciranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa HZTA je primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu sportaša.

HZTA je 5. studenog primio očitovanje Ivana Đorđevića u kojem se odriče analize uzorka B i ne pobija tvrdnju HZTA-e da je došlo do kršenja antidopinških pravila. Nekoliko dana kasnije, 8. studenog, očitovao se i odbojkaš Anton Brnečić. U pismenom očitovanju nije pobijao tvrdnje HZTA-e o kršenju antidopinških pravila te nije tražio analizu B uzorka.

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping donio je Odluku o uvođenju privremene suspenzije i inicirao je stegovni postupak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!