Nogomet

Cibalia prihvatila Kopićevu ostavku, Bojko privremeno rješenje

Ante Zovko • nedjelja, 25.11.2012.
Cibalia prihvatila Kopićevu ostavku, Bojko privremeno rješenje
Foto: Ivana Strahija

Poslije jedne pobjede u sedam posljednjih kola, Željko Kopić u subotu je ponudio ostavku na mjesto trenera Cibalije. Ona je da kasnije prihvaćena, pa do daljnjeg momčad preuzima Miroslav Bojko.

Kap koja je prelila čašu za Kopića je bio poraz u Zadru 1:4. Momčad je pala u zonu ispadanja i sada već bivši trener ponudio je tada ostavku:

"Jednostavno osjećam moralnu odgovornost ponuditi svoju ostavku. Nažalost stvari se ne razvijaju kako je planirano. Kada momčad opetovano zakazuje i ne daje svoj maksimum trener nema druge opcije. Od svog dolaska upozoravao sam na puno problema. Na domaćim utakmicama uspjeli smo popraviti neke stvar i upisati bodove, no u gostima je to preslabo i ne karakterno. Većina igrača ne pridržava se dogovorenog, ne reagira sukladno mojim naputcima kao trenera i to sada nije prvi puta. Moralna je obveza je dati mandat na raspolaganje jer znam da Vinkovčani očekuju dobre rezultate i okolnosti ih ne zanimaju."

Upravni i Nadzorni odbor Cibalije sastali su se u nedjelju i jednoglasno donijeli odluku o prihvaćanju ostavke. Predsjednik Uprave Zvonimir Hodak izjavio je:

"Zahvaljujem se treneru Kopiću na suradnji koja je bila kvalitetena, ponudio je svoju ostavku iz moralnih razloga i time je dokazao kako želi dobro našem klubu i na tome mu se posebno zahvaljujemo. Očekujem da izmjena trenera bude pozitivan šok svlačionici. Privremeno rješenje našli smo u našim domaćim snagama i do zimske pauze momčad će voditi naš Miroslav Bojko. Nadam se da će ovo malo razdrmati ekipu. Vidim da neki dobivaju i nemoguće utakmice i to moramo postići i mi kako bismo došli do nekih bodova. Zahvaljujem Kopiću na suradnji i korektnosti, a u zimskoj pauzi nadam se kvalitetnim rješenjima za nastavak ove sezone za koju smo znali kako će biti iznimno teška."

Cibalia u sljedećem kolu dočekuje posljednjeplasirani Zagreb koji je u nedjelju pobijedio vodeći Dinamo 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!