Zimski sportovi

Medvjedi uz pomoć navijača prikupili 20 tisuća kuna

Sportnet • srijeda, 05.12.2012.
Medvjedi uz pomoć navijača prikupili 20 tisuća kuna

Protekla dva mjeseca, listopad i studeni u brlogu zagrebačkih Medvjeda bila su podvučena humanitarnim notama. U kampanji radnog naslova "Uz medvjede do pobjede" prikupljane su donacije za Udrugu "Sve za Nju" u svrhu prevencije raka dojke, dok su se tijekom "Brkatog studenog" prikupljale donacije za Hrvatsku ligu protiv raka u svrhu prevencije raka prostate...

Tijekom listopada, igrači Medveščaka su kao znak potpore svojim navijačicama, ali i ženama diljem Hrvatske na svim utakmicama nosili ružičaste vezice dok su navijači zagrebačkih Medvjeda kupnjom narukvica i limitirane serije majica donirali sredstva za Udrugu “Sve za Nju”. Tijekom listopada tako je za udrugu “Sve za Nju” prikupljeno 10.000 kuna, čime su navijači Medveščaka još jednom pokazali svoju socijalnu i humanitarnu osviještenost.

“Hvala svim navijačima koji su prepoznali važnost akcije ‘Ružičasti listopad’ i što su i u ovim teškim vremenima odvojili dio svojih sredstava kako bi pomogli našim navijačicama i svim ženama. Nadam se da će ova sredstva barem malo pomoći ne samo rad udruge već da će poruka koju smo slali tijekom cijelog listopada dovoljno jako odjeknuti kako bi žene shvatile važnost prevencije u borbi protiv raka dojke. Još jednom pozivam sve žene i djevojke da redovito odlaze na preglede jer se najgori scenarij može spriječiti”, rekao je obrambeni igrač Medveščaka Saša Martinović.

Uključivanjem u akciju 'Brkati studeni' hokejaši zagrebačkog Medveščaka dali su podršku udruzi Hrvatska liga protiv raka koja je u studenom provela niz kampanja podrške, edukacije i potpore borbi za muško zdravlje i protiv raka prostate. U akciju Brkati studeni bila je uključena cijela momčad Medveščaka, a posebni promotori akcije bili su igrači Saša Martinović, Michael Ouzas, Brandon Buck, Ivan Šijan i Curtis Fraser. Baš kao i za udrugu ´Sve za nju' i za Hrvatsku ligu protiv raka prikupljeno je 10.000 kuna, a navijači su imali priliku tijekom cijelog mjeseca studeno kupiti limitiranu seriju majica koje su dizajnirali sami igrači i posebne šalice s brkovima.

“U Americi i Kanadi ova kampanja ima veliku podršku na koledžima, na fakultetima i u sportskim kolektivima, a puštanje brkova je tradicija koja traje već dugi niz godina. Vjerujem da smo našim aktivnostima i mi uspjeli poslati dovoljno glasnu poruku, a prikupljena sredstva dokazuju kako su i navijači prepoznali važnost ove akcije. Drago mi je da smo sudjelovali u jednoj ovako pohvalnoj i hvalevrijednoj kampanji, a nadam se da su naši brkovi dali značajan doprinos u ovoj velikoj akciji i da smo na smo uspjeli spasiti barem jedan život”, rekao je golman zagrebačkih Medvjeda Michael Ouzas.

Sredstva prikupljena u ove dvije humanitarne kampanje bit će uručene predstavnicima Udruge ´Sve za Nju' i Hrvatske lige protiv raka uoči početka nedjeljne utakmice između Medveščaka i Albe u Ledenoj dvorani Doma sportova (9. prosinca 2012., 17:30, ulaz 40 kn).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • tonimeister05.12.2012. u 15:29
  moram se i ja pohvaliti da sam se zahvaljujući medvjedima uključio u ''brkati studeni''
  tonimeister
 • idukar1705.12.2012. u 15:26
  novo Humano djelo Zajednički Medvjeda i navijača zaslužuje svaku pohvalu
  idukar17
 • cifersloos05.12.2012. u 13:55
  To je za svaku pohvalu. Ajmo sada prekinuti i rezultatsku krizu. Zig-zag!
  cifersloos