Zimski sportovi

Tko će pobijediti - zvijezde na ledu ili ples sa zvijezdama?

Sportnet • srijeda, 12.12.2012.
Tko će pobijediti - zvijezde na ledu ili ples sa zvijezdama?

Vladimir Amšel, Božidar Čubriković, Klara Dušanović, Zlatko Gros, Radovan Lipovšćak i Ante Škrtić. Ovo je legendarna zagrebačka šestorka koja je od 8. do 10. prosinca 1967. na otvorenom klizalištu Šalate organizirala prijateljski susret Zagreba i Sofije u umjetničkom klizanju. Danas je taj susret prerastao u najstarije klizačko natjecanje na svijetu i jedno od najcjenjenijih - Zlatnu piruetu Zagreba.

U četvrtak od 19 sati kratkim programima klizača počet će 45. izdanje Zlatne piruete (13 - 15. prosinca)s 23 klizačice, 14 klizača, 20 plesnih, te 4 sportska para iz 25 zemalja svijeta.

"Ponosni smo na naše natjecanje. Sa svih strana svijeta nam dolaze čestitke što smo i dalje na klizačkoj karti svijeta, a nastojat ćemo i dalje održavati tradiciju. Ove godine Pirueta nam je posebna budući da se održava mjesec dana prije Europskog prvenstva koje ćemo ugostiti od 21. do 27. siječnja. Klizanje će zatvoriti 2012. i otvoriti 2013. godinu", ponosno će Morana Paliković Gruden, predsjednica HKS-a i Organizacijskog odbora Piruete.

"Opet se budi zanimanje za klizanje. Omogućili smo svima da za simboličnih 20 kuna mogu pratiti tri dana vrhunskog natjecanja, a s istom tom ulaznicom 23. siječnja gledati prvi dan EP u Zagrebu. Jasno, u tu cijelu je uključena tradicionalno popularna revija pobjednika u subotu, 15. prosinca u 20 sati. Bit će zanimljivo vidjeti koliko zvijezde na ledu mogu konkurirati onima u plesu sa zvijezdama" našalio se Zoran Kovačević, dopredsjednik HKS-a i organizacije Piruete.

Pirueta je u svojoj velikoj povijesti imala niz najvećih zvijezda. Od Katarine Witt, Anett Potzsch, Laszla Vajda, preko Františeka Pehchara, Jana Hofmanna, do Scotta Hamiltona, Viktora Petrenka... Jedno takvo veliko ime zagrebačkim ledom klizat će u petak i subotu. Aktualna svjetska i europska pobjednica, Talijanka Carolina Kostner jučer je došla u Zagreb.

"Nije tražila nikakav posebni tretman, dapače, rekla je da nam je na dispoziciji kako bi što bolje upoznali javnost s nadolazećim Europskim prvenstvom", otkrila je direktorica Piruete i EP-a, Melita Juratek Cipek.

Među više od 60 klizača naći će se i četvero Hrvata - Mirna Librić, Ema Lipovšćak, Franka Vugec i Josip Gluhak. Mnogima, pa i njima, Pirueta će biti kvalifikacijsko natjecanje za EP.

"Na sreću, ja sam već skupila bodove za EP, riješila sam se tog tereta, stoga sam od 7. mjeseca maksimalno posvećena pripremama za Piruetu i EP. Nadam se da će se sastati svi faktori za sreću", poručila je najbolja hrvatska klizačica Mirna Librić. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Ledene, a samo za vrijeme Piruete, po posebnim cijenama čekaju vas i ulaznice za Europsko prvenstvo.

Raspored natjecanja:

Četvrtak, 13. prosinca:
Muški – kratki program

Petak, 14. prosinca:
Plesni parovi – kratki ples
Žene – kratki program
SVEČANO OTVARANJE
Sportski parovi – kratki program
Muški – slobodni program

Subota, 15. prosinca:
Sportski parovi – slobodni program
Plesni parovi – slobodni ples
Žene – slobodni program
REVIJA POBJEDNIKA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!