Nogomet

FIFA: Mlada reprezentacija Kosova može igrati prijateljske utakmice

Maj Gašparac • petak, 14.12.2012.
FIFA: Mlada reprezentacija Kosova može igrati prijateljske utakmice
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

FIFA je na sastanku svojeg izvršnog odbora odobrila stadione za Svjetsko prvenstvo koje će se održati 2018. godine u Rusiji, te potvrdila da mlada i ženska reprezentacija Kosova te klubovi iz te zemlje mogu igrati prijateljske utakmice.

Momčadi s Kosova, koje nije član Fife, moći će igrati prijateljske utakmice s ekipama koje su članice Fife. Ta odluka je donesena na sastanku izvršnog odbora Fife. Odobrenje se odnosi na mladu reprezentaciju, žensku, amatersku i klupsku konkurenciju.

FIFA nije dozvolila odigravanje prijateljskih utakmica sa seniorskom reprezentacijom Kosova.

Ta zemlja se nalazi izvan nogometnog svijeta od proglašenja nezavisnosti od Srbije 2008. godine, ali njenu samostalnost dosad nisu priznali Ujedinjeni narodi.

Na istom sastanku FIFA je potvrdila i stadione za Svjetsko prvenstvo koje će se održati 2018. godine u Rusiji. Otvorenje natjecanja, kao i polufinale te finale održat će se na stadionu Lužniki u Moskvi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • javasluk24.12.2012. u 20:48
    Ali Vokriju uopće niti malo nije fora vrbovati makedonske Albance! Ademija mu ne bi dao iz principa, Beqieaj može on je porijeklom s teritorija Kosova. Neka traži Sulejmanija, goranci su također dio Kosova. Ako ima koji Janjevac Hrvat također može, ali Albanci iz Makedonije su ipak makedonski... [više na forumu]
    javasluk
  • cameosis14.12.2012. u 23:52
    odlično, ovo je prvi korak -- sepp je najjači. kosovski lobi radi dobar posao u švicarskoj. :D
    cameosis