Nogomet

Malonogometni klubovi prekinuli bojkot nakon sastanka s čelnicima HNS-a

Josip Piršljin • utorak, 22.01.2013.
Malonogometni klubovi prekinuli bojkot nakon sastanka s čelnicima HNS-a

Hrvatski malonogometni klubovi prekinuli su bojkot natjecanja u 1. HMNL. Takvu odluku donijeli su nakon sastanka s vodstvom HNS-a koji je udovoljio njihovim zahtjevima.

Prva hrvatska malonogometna liga nastavlja se već idućeg vikenda. Bojkot je završen, 11 klubova je uspjelo postići dogovor s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza oko ustupanja televizijskih prava Udruzi 1. HMNL.

HNS je pristao dati autonomiju toj udruzi koja će ubuduće voditi brigu o prvenstvu umjesto Komisije za futsal koja je funkcionirala u sklopu HNS-a.

Na sastanku su sudjelovali izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, dopredsjednik Ante Vučemilović i tajnik Vlado Iveta, dok su interese malonogometnih klubova zastupali predstavnici klubova F.C. Nacionala, Solina Staro Češko, Alumnusa i Petrinjčice - redom Ivica Đolo, Tiho Bralo, Milan Martulaš i Srećko Telar.

Sastanku je nazočio i dosadašnji "alfa i omega" hrvatskog futsala, predsjednik Komisije za futsal HNS-a, Boris Durlen.

Uz ustupanje TV prava i priznavanje Udruge 1. HMNL, vodstvo HNS-a obećalo je pomoći i u kategorizaciji futsala pri Hrvatskom olimpijskom odboru. Tako bi umjesto četvrte kategorije futsal bio smješten u drugu što bi značilo i bolje financijske injekcije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis22.01.2013. u 14:49
    vidljiv je napredak u odnosima.
    cameosis