Nogomet

Napoli ipak samo posudio Radoševića s pravom prvokupa na ljeto

Josip Piršljin • petak, 01.02.2013.
Napoli ipak samo posudio Radoševića s pravom prvokupa na ljeto

Iako je Josip Radošević već stigao u Napulj i odradio prve obveze u novom klubu, tek je u četvrtak objavljeno kako je u Napoli iz Hajduka došao samo na posudbu, te nije kupljen kako se dosad predstavljao transfer.

U redovima Hajduka nisu se htjeli oglasiti po tom pitanju, već su u četvrtak objavili na svojim službenim web stranicama kako je Josip Radošević sljedećih četiri i pol godine igrač Napolija. Talijanski je klub izazvao pozornost na svojoj internetskoj stranici gdje je stajalo kako je igrač došao na posudbu, a klub će na ljeto imati pravo prvokupa.

"Stvar je tehničke prirode kako će Napoli predstaviti taj transfer, kao i ono što smo potpisali. Činjenica je kako je ugovor potpisan, te kako je Radošević igrač Napolija u sljedeće četiri i pol godine", rekao je Marin Brbić, predsjednik Hajduka za 24 sata.

Napoli je dolazak Radoševića predstavio kao posudbu zbog pravila o ograničenom broju igrača izvan Europske unije u talijanskim klubovima. To ne vrijedi za posuđene igrače, tako da su Nebeskoplavi zaobišli pravila.

Zbog toga će Napoli kupiti defenzivnog veznjaka tek iza 1. srpnja 2013. kada Hrvatska postane članicom Europske unije i neće se smatrati "strancem" kojih je dozvoljeno imati pet u momčadi. Hajduk se ipak ne treba bojati da će izgubiti značajniji dio novca, dva milijuna eura odmah će sjesti, a ostalo kada se transfer u potpunosti realizira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • Watcher01.02.2013. u 13:28
  Virujen da je posudba zbog pravila Serie A samo tehničke prirode (pročitali smo u tekstu i zašto) ali nadan se da su ovi naši "stručnjaci" osigurali Hajduka na neki način jer nevalja se zajebavat sa ovin napuljskin mafijašima.
  Watcher
 • NO_N@ME01.02.2013. u 10:54
  Samo lažu napačeni narod. Da se opali komet u zemlju samo bi uhljebi iz Hajduka priživili.
  NO_N@ME
 • bmw M301.02.2013. u 10:15
  dobar potez hajduka a radoševiću nek je sa srećom.trebat će mu puno sreće.
  bmw M3
 • bozidar7801.02.2013. u 09:45
  Kako će to Napoli zvati odnosno prijaviti talijanskom savezu Hajduka netreba zanimati, bitno je da je potpisan ugovor o kupoprodaji s točnim datumima kada novac sjeda na račun Hajduka
  bozidar78
 • major_tom01.02.2013. u 09:32
  Zašto tu informaciju iz Hajduka nisu odma rekli? Ne virujem da su Napolitanci došli s pričom "kupujemo" da bi onda posli par dana prominili priču u "posuđujemo"...ovako sve to izgleda traljavo....ali dobro, navikli smo od Hajduka...
  major_tom