Automoto

Potvrđen novi termin Croatia Rallyja, Poljaci se prilagodili

Igor Šestak • četvrtak, 14.02.2013.
Potvrđen novi termin Croatia Rallyja, Poljaci se prilagodili
Foto: Dejan Popek

Iako je prvotno trebao biti održan u lipnju, Croatia Rally ove će se sezone održati u rujnu, potvrdili su ovu promjenu čelnici Europskog prvenstva u reliju. Natjecanje će se tako održati u Istarskoj županiji od 26. do 28. rujna, dok će u isto vrijeme u Dubrovniku gostovati Vijeće svjetskog auto-moto sporta. Promjene u kalendaru Europskog prvenstva zahvatile su i natjecanje u Poljskoj, koje će biti održano dva tjedna ranije od najavljenog.

Čelnici Europskog prvenstva u reliju potvrdili su ovoga tjedna promjene u kalendaru natjecanja. Iz Hrvatskog auto i karting saveza već su ranije stizale obavijesti kako će se Croatia Rally ove godine održati u rujnu, a ne u lipnju kako je prvotno najavljeno, a ta je informacija sada i službeno potvrđena.

Europsko prvenstvo ove je godine dobilo na snazi jer je spojeno s dosadašnjim Intercontinental Rally Challengeom te se nalazi pod medijskom paskom Eurosporta. U kalendaru je ukupno 13 relija, a do sada su već održana natjecanja u Austriji i Latviji.

Novi raspored ERC-a

03.-05.01. Reli Austrija
01.-03.02. Reli Latvija
21.-23.03. Reli Španjolska
25.-27.04. Reli Portugal
16.-18.05. Reli Francuska
27.-29.06. Reli Belgija
11.-13.07. Reli San Marino
25.-27.07. Reli Rumunjska
30.08.-01.09. Reli Češka
13.-15.09. Reli Poljska
26.-28.09. Reli Hrvatska
10.-12.10. Reli Italija
07.-09.11. Reli Švicarska

"Unositi promjene u kalendar natjecanja nakon što je ono već počelo nikad nije idealna situacija, no moramo zahvaliti organizatorima relija u Poljskoj jer su pristali na promjenu termina kako bismo mogli udovoljiti zahtjevima Hrvata da se njihovo natjecanje održi na kraju rujna", izjavio je Francois Ribeiro, jedan od menadžera tvrtke Eurosport Events zadužene za organizaciju Europskog prvenstva.

Croatia Rally, najjače međunarodno natjecanje koje se održava u Hrvatskoj, na rasporedu je od 26. do 28. rujna te će se poklopiti s gostovanjem čelnika Svjetske automobilističke federacije u Dubrovniku. Naime, za isti vikend zakazana je sjednica Vijeća svjetskog auto-moto sporta pa bi u Dubrovniku među ostalima trebali gostovati predsjednik FIA-e Jean Todt i promotor Formule 1 Bernie Ecclestone.

U prvotnom rasporedu Europskog prvenstva za posljednji vikend rujna bilo je zakazan reli u Poljskoj, no on će se ipak održati od 13. do 15. rujna. Vozače u tom mjesecu očekuje vrlo naporan raspored jer poljskom reliju prethodi onaj češki, koji će se održati od 30. kolovoza do 1. rujna., a samo dva tjedna nakon natjecanja u Hrvatskoj slijedi reli u Italiji.

"Pomalo je nezgodno što se termin natjecanja u Poljskoj sada podudara s terminom relija Svjetskog prvenstva u Australiji. Inače u dogovoru s FIA-om pokušavamo izbjeći takve situacije, no zbog vremenske razlike natjecanja se neće održavati u isto vrijeme, a također smatramo da nije bilo vozača koji su planirali sudjelovati na oba natjecanja" pojasnio je Ribeiro.

Iduće natjecanje Europskog prvenstva u reliju održat će se na Kanarskom otočju od 21. do 23. ožujka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!