Ostali sportovi

Povratak O'Sullivana na Svjetskom prvenstvu

Tomislav Pacak • utorak, 26.02.2013.
Povratak O'Sullivana na Svjetskom prvenstvu

Najpopularniji i jedan od najboljih igrača snookera svih vremena, karizmatični Ronnie O'Sullivan, odlučio se vratiti sportu koji ga je proslavio nakon 10-mjesečne pauze koja mu je, kako sam kaže, "dosadila".

Prošloga lipnja Ronnie O'Sullivan je objavio kako prekida karijeru, najavivši usput kako razmišlja o potpunom prestanku igranja zbog pritiska da nastupa na sve većem broju turnira tijekom godine.

No, prevrtljivi O'Sullivan - kojem to nije bilo prvi puta da razmišlja o umirovljenju - ipak nije mogao (pre)dugo bez snookera. Nakon deset mjeseci pauze, vratit će se natjecateljskom snookeru na Svjetskom prvenstvu koje će se od 20. travnja do 6. svibnja održati u Sheffieldu.

"Iza mene je lijepa godina, uživao sam, zabavio se, trebao mi je taj odmor, ali pomislio sam da je vrijeme za povratak onome što sam radio cijeli život. Prije 3-4 mjeseca sam zaključio kako bih radije izgubio 10-0 u Sheffieldu nego samo sjedio i ništa ne radio u životu osim odlazaka na večere i odmaranja."

Reuters prenosi jednostavan O'Sullivanov razlog za povratak: "Da budem iskren, postalo mi je dosadno."

O'Sullivanu sada predstoje malo intenzivnije pripreme kako bi dočekao spreman Svjetsko prvenstvo, natjecanje koje je osvojio četiri puta, uključujući lanjsko, nakon čega je izgubio motiv za daljnim natjecanjem.

Ova vijest razveselit će navijače kojima je O'Sullivan najdraži igrač, a takvih je mnogo - zbog brzine, vještine i stila igre postao je omiljeni igrač i prvo lice svjetskog snookera. O'Sullivan zna da povratak neće biti lagan, no vjeruje u svoje sposobnosti:

"Bit ću malo zahrđao, bit će teško ići u Sheffield bez natjecateljskih mečeva. Bit će to težak izazov, ali za mene je to samo početak. Naviknuo sam na to da me se otpiše i da se vraćam. Volim izazove, volim igru, znam koliko sam dobar i za što sam sposoban. Nadam se da će me ljudi otpisati jer će me to učiniti još boljim."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • Lunatik27.02.2013. u 01:33
  Go Ronnie!!
  Lunatik
 • majmunoslav26.02.2013. u 17:23
  hehe pa kaj si onda tu došel...
  majmunoslav
 • Seedorf12326.02.2013. u 17:03
  koji zgubidan
  Seedorf123
 • Vugi726.02.2013. u 16:55
  Meni je bilo fascinantno i ovo što je napravio u britanskoj auto emisiji "Top Gear".Pospremio je 14 kugli za SAMO minutu i pol:http://www.youtube.com/watch?v=XZQ22oa7v2Q
  Vugi7
 • NO_N@ME26.02.2013. u 16:33
  Snooker je za mene umro smrću Huntera od tad više ga ne pratim pa da zaigra Sveti Petar protiv Isusa.
  NO_N@ME