Nogomet

Robert Kovač: "Već od ponedjeljka krećemo sa stvaranjem igre i uigravanjem sustava"

Ivor Krapac • subota, 16.03.2013.
Robert Kovač: "Već od ponedjeljka krećemo sa stvaranjem igre i uigravanjem sustava"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska U-21 reprezentacija će iduće nedjelje protiv Švedske u Varaždinu odigrati pripremnu utakmicu za ono što slijedi u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2015. godine, u kojima će se mladi hrvatski nogometaši u početnoj fazi sresti sa Švicarskom, Ukrajinom, Latvijom i Lihtenštajnom. Najavljujući ogled sa Švedskom, pred novinarima je bio Robert Kovač, koji je nedavno u tandemu s bratom Nikom preuzeo klupu U-21 selekcije...

Robert Kovač, koji je od siječnja u tandemu s bratom Nikom na klupi hrvatske U-21 reprezentacije, najavio je prijateljski ogled sa Švedskom iduće nedjelje u Varaždinu. Na dužnosti trenera reprezentacije, Robert Kovač istaknuo je da će zajedno sa starijim bratom, koji je izbornik, krenuti u stvaranje igre prije početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2015. godine. U prvom dijelu kvalifikacijskog puta Hrvatska je u skupini sa Švicarskom, Ukrajinom, Latvijom i Lihtenštajnom.

"Pripreme i utakmica protiv Švedske, a kasnije i Portugala, bit će dobra prigoda da vidimo i ocijenimo situaciju u momčadi", opisao je Robert Kovač na susretu s novinarima, spominjući i pripremni ogled s Portugalcima, zakazan za početak lipnja.

"Već od ponedjeljka krećemo sa stvaranjem igre i uigravanjem sustava koji će, nadam se, donositi pobjede i uspjeh u kvalifikacijama", dodao je trener U-21 reprezentacije uoči okupljanja i prvih treninga u Svetom Martinu na Muri.

Izbornik Niko Kovač objavio je kandidate za ogled sa Švedskom ranije ovog tjedna, a njegov mlađi brat pojasnio je što će se tražiti tijekom priprema za tu utakmicu.

"Zahtijevat ću od igrača maksimalni angažman na treninzima s obzirom da nas čeka suparnik koji već sada igra na visokom nivou. Utakmica protiv Švedske bit će sjajna prigoda za provjeru naših mogućnosti", opisao je Robert Kovač, koji se dotaknuo i izgleda u kvalifikacijama za EP. Istaknuo je da treba očekivati da će Hrvatska uspješno odraditi prvi dio puta u kvalifikacijama, iako su Švicarci i Ukrajinci respektabilni protivnici.

Trener U-21 reprezentacije komentirao je i dolazeći izazov za A reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, u petak protiv Srbije u Zagrebu. "Velika su očekivanja od te utakmice, velik je interes javnosti za susret i već sada postoji veliki pritisak prema igračima", rekao je Robert Kovač, dodajući da je Hrvatska favorit: "Ključ uspjeha je da svaki pojedinac pruži svoj maksimum na terenu. Onda pobjeda neće izostati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!