Ostali sportovi

Filipović: "Rekao mi je jedan veliki trener, treba se povući dok si na vrhu"

Ivana Strahija • nedjelja, 31.03.2013.
Filipović: "Rekao mi je jedan veliki trener, treba se povući dok si na vrhu"
Foto: Kristijan Komarica

Svjetski poznati hrvatski borac Mirko Filipović najavio je kako razmišlja o povlačenju nakon osvajanja posljednje titule u zagrebačkoj Areni.

Kad je pred par tjedana u Areni Mirko Filipović osvojio titulu najboljeg borca u organizaciji K-1 WGP, nije bilo sretnije osobe od njega, no Cro Cop je već tada naglasio da postoji mogućnost da mu ta borba bude posljednja.

39-godišnjak je nakon pobjede kazao: "Ne znam hoću li nastaviti, vidjet ću sa svojom obitelji kojoj ove borbe teško padaju."

Tu je izjavu sada proširio te je Media Servisu rekao: "Jedan veliki trener koji je te večeri bio u Areni, zagrlio me i rekao, 'Cro Cop, molim te povuci se sada, tako rade pametni ljudi i pravi šampioni. Čovjek se povlači dok je na vrhu. Mnogi velikani ovog sporta su ušli u tu zamku i nisu se povukli na vrijeme, pa to krene u neku sportsku prostituciju, počnu se boriti za šaku dolara.' Mislim da je ovo idealno vrijeme za povući se, ali još ću dobro razmisliti i odmoriti se od svega."

Sustigle su ga godine, a sve teže mu padaju i treninzi. "Čovjek treba biti i realan, 10. rujna ću napuniti 39 godina. Iako meni treninzi nisu problem, jednostavno me ubija disciplina, ujutro se probuditi, trening pod obavezno, dolazi ekipa koja sa mnom radi. Navečer opet trening pod obavezno u 18 sati. Nekad bih ga možda preskočio ili ga napravio drugo vrijeme... Nekako mi to sve teže i teže pada."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • Trapgio04.04.2013. u 14:51
  vrijeme je za penziju, daleko si od vrha sada, ali bar s trofejom mores otić
  Trapgio
 • Anton Aus Tirol03.04.2013. u 12:27
  Treba ipak nastaviti svoju mnogo uspješnu političku karijeru
  Anton Aus Tirol
 • Luka_Real01.04.2013. u 04:05
  poštujem i volim Cro Copa ali ovo je nerealno.. nije on na nikakvom vrhu.. u UFC-u je dobio batina i bio statičan... upoznao je gladne borce koji se tuku za par tisuća dolara i preživljavanje.. tamo bi ga satrali..
  Luka_Real
 • super_mario701.04.2013. u 02:52
  Mirko,sada je pravi trenutak da odeš,više tako dobre prilike za dostojanstveni oproštaj nećeš nikada imati!
  super_mario7
 • kille01.04.2013. u 02:47
  pretpostavljam da taj trener nije ćiro blažević...
  kille