Automoto

Nykjaer: "Teško je opisati kako se osjećam", Oriola: "Moja najbolja utrka u WTCC-u"

Maj Gašparac • ponedjeljak, 08.04.2013.
Nykjaer: "Teško je opisati kako se osjećam", Oriola: "Moja najbolja utrka u WTCC-u"

Druga etapa sezone Svjetskog prvenstva turističkih automobila održana je u marokanskom marokanskom Marrakechu, a na njenim utrkama pobjede su odnijeli Michel Nykjaer i Pepe Oriola, kojima je to uspjelo po prvi put u karijeri...

Danski vozač Michel Nykjaer slavio je u prvoj utrci WTCC-a u marokanskom Marrakechu, a nakon tog uspjeha i prve pobjede u karijeri, nije skrivao sreću.

"Potez zahvaljujući kojemu sam pobijedio dogodio se na startu, kada sam prestigao Nasha i Mullera. Nakon toga sam se usredotočio na stizanje Tarquinija, a kada je on pogriješio, to mi je dalo priliku za prestizanje. Od tog trena sam samo morao držati kontrolu u utrci" prenosi fiawtcc.com izjavu Michela Nykjaera.

"U drugom dijelu utrke sam bio malo nervozan jer sam znao da bi se nešto loše moglo dogoditi, a stvarno sam jako želio pobjedu u ovoj utrci. Vrlo sam sretan jer sam konačno uspio doći do prve pobjede u WTCC-u i to je fantastičan osjećaj, teško mi ga je opisati", izjavio je pobjednik prve utrke.

U drugoj vožnji trijumf je pripao Španjolcu Pepeu Orioli, koji je, poput Nykjaera, u Maroku ostvario svoju prvu pobjedu u WTCC-u u karijeri.

U drugoj utrci sudarili su se Tarquini i MacDowall, nakon čega je na stazu ušao safety car. No, on je ubrzo napustio utrku, nakon čega je 18-godišnji Španjolac stigao do pobjede: "Kada sam vidio da ga više nema, pomislio sam 'sada moraš pritiskati koliko god možeš'. Muller je bio vrlo blizu, ali uspio sam ga zadržati iza sebe i vrlo je teško objasniti kako se sada osjećam. Ovo je bila moja najbolja utrka u WTCC-u", izjavio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!