Automoto

James Nash briljirao na WTCC utrkama u Salzburgu: "Znam da mogu još bolje"

Igor Šestak • ponedjeljak, 20.05.2013.
James Nash briljirao na WTCC utrkama u Salzburgu: "Znam da mogu još bolje"

Na stazi Salzburgring u Austriji u nedjelju su održane deveta i deseta utrka Svjetskog prvenstva turističkih automobila, a prilično iznenađujuće pobjede upisali su Michel Nykjaer i James Nash. Nakon pobjeda i jedan i drugi su priznali kako su u završnim krugovima bili vrlo nervozni, a Britanac je bio i prilično kritičan prema svojim nastupima te poručio kako može i mora bolje.

Prilično iznenađujući rasplet imale su utrke Svjetskog prvenstva turističkih automobila, održane u nedjelju na stazi Salzburgring u Austriji. Nakon što su organizatori utrke kaznama promiješali startni poredak, neočekivane su pobjede ugrabili Michel Nykjaer i James Nash, obojica u Chevroletovim automobilima.

Nykjaer je u Salzburgu upisao drugu pobjedu ove sezone, nakon što je najbolji bio i u utrci u Marrakechu, a poslije vikenda u Austriji u ukupnom poretku drži četvrto mjesto. Danac je startao s prve startne pozicije, a veliki pritisak na njega je tijekom cijele prve utrke vršio Nash, no nije ga uspio preteći.

"Bila je to savršena utrka za mene. James me stalno pritiskao, a kad kod smo dolazili do zavoja broj devet bio mi je na braniku. Uspio sam ga blokirati. Uvijek sam malo nervozan na ovoj stazi jer se gume brzo troše, ali uspio sam kao prvi prijeći preko ciljne crte. Druga pobjeda ove sezone odlično je ostvarenje za mene i moju momčad", poručio je vozač Chevroleta.

I u drugoj je utrci slavio vozač koji je krenuo s prve startne pozicije. Bio je to James Nash, a utrku je završio sa sekundom prednosti ispred vodećeg u ukupnom poretku Yvana Mullera. Bila mu je to prva pobjeda u WTCC-u, no nakon utrke je bio prilično kritičan prema svom nastupu.

"Moja prva pobjeda napokon je stigla. Morao sam naporno raditi za nju. Prvo me pritiskao Michelisz, a kad je Muller izbio na drugo mjesto postao sam vrlo nervozan. Pogledavao sam koliko je krugova do kraja i radio neke pogreške, ali srećom prednost je bila dovoljno velika i zadržao sam prvo mjesto. Uvijek imam velika očekivanja i znam da do sada nisam ostvarivao rezultate za koje je moj automobil sposoban. Ova pobjeda daje mi samopouzdanje za budućnost, znam da mogu još bolje", rekao je 27-godišnji Britanac.

Drugim mjestom i pobjedom na utrkama u Salzburgu zaradio je uspon na treću poziciju u poretku, a iduću priliku za dokazivanje imat će u Moskvi 9. lipnja.

Foto: Wikipedia, Morio

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!