Ostali sportovi

Blanka Vlašić se vratila pobjedom i rekordom mitinga u New Yorku

Igor Šestak • subota, 25.05.2013.
Blanka Vlašić se vratila pobjedom i rekordom mitinga u New Yorku
Foto: EPA

Blanka Vlašić vratila se atletskim natjecanjima sa stilom. Na mitingu Dijamantne lige u New Yorku preskočila je 194 centimetra i odnijela pobjedu ispred Emme Green Tregaro i Brigette Barrett, koje su uspjele preskočiti letvicu postavljenu na 191 centimetar. Bio je to prvi Blankin nastup nakon gotovo dvije godine svojim je najboljim skokom izjednačila rekord mitinga u "Velikoj jabuci".

Nakon što se zbog operacije Ahilove tetive gotovo dvije godine nije natjecala, Blanka Vlašić je u subotu na mitingu Dijamantne lige u New Yorku odradila svoj povratnički nastup. Natjecanje je održano u prilično hladnim uvjetima, a hrvatska se skakačica na zaletište vratila sa stilom.

Uspješno je otvorila natjecanje na visini od 175 centimetara i bez rušenja preskakala visine od 180, 185, 188, 191 i 194 centimetra. Skok preko 194 centimetra donio joj je pobjedu jer nijedna od njenih suparnica nije uspjela preskočiti letvicu na toj visini. Također, tim je skokom poravnala rekord mitinga u New Yorku.

Najveća konkurencija bile su joj Šveđanka Emma Green Tregaro i Amerikanka Brigetta Barrett, no obje su triput rušile letvicu na visini od 194 centimetra. Drugo mjesto pripalo je Šveđanki jer je do te visine imala jedan neuspješni skok, dok je Barrett imala dva.

Kad je ostala sama na zaletištu Blanka je podigla letvicu na 197 centimetara, no to je za nju ipak bio preveliki zalogaj. Triput je rušila, no sigurno neće biti nezadovoljna nakon pobjede na povratničkom nastupu.

Na zaletište će ponovno za dva tjedna i to na mitingu u Rimu, gdje bi trebala imati i značajno jaču konkurenciju.

Dijamantna liga, New York, rezultati skoka u vis (Ž):
1. Blanka Vlašić (Hrvatska) 194 centimetra
2. Emma Greeen Tregaro (Švedska) 191
3. Brigetta Barrett (SAD) 191
4. Levern Spencer (Saint Lucia) 185
5. Doreen Amata (Nigerija) 180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportfan7701.06.2013. u 18:51
    za početak ovo je jako važno:)
    sportfan77
  • idukar1725.05.2013. u 23:08
    Bra vo Blanka-ovo je višeod same pobjede
    idukar17