Rukomet

Novi klub u Varaždinu, lov na visoko mjesto Premijer lige

Ivana Strahija • srijeda, 05.06.2013.
Novi klub u Varaždinu, lov na visoko mjesto Premijer lige

Prema neslužbenim informacijama u Varaždinu će se osnovati novi rukometni klub, koji će preuzeti status premijerligaša od Vidovec Biosa. Tako će se spasiti rukomet u gradu u kojem je rukomet i počeo svoju povijest u Hrvatskoj...

Varteks di Caprio, perjanica rukometa u Varaždinu, ispao je iz Premijer lige, najvišeg ranga hrvatskog rukometnog natjecanja. U prvom dijelu natjecanja i kasnije Ligi za ostanak, Varteks je uspio skupiti svega dva boda i kao uvjerljivo posljednji bit će redelegiran u nižu ligu. Ne čudi takvo stanje baš previše, pošto su odavno poznati teški financijski problemi u Klubu, kojeg se svako malo spašavalo interventnim dotacijama iz gradskog proračuna, koje međutim nikad nisu bile dovoljne da se u potpunosti sanira problem i Klub postavi na zdrave noge.

Za to vrijeme u obližnjem Vidovcu je ove sezone cvjetao projekt RK Vidovec Bios, koji je sezonu ranije oduševljavao u Prvoj ligi, a u svojoj prvoj sezoni u najvišem rangu stigao do šestog mjesta tablice u prvom dijelu natjecanja, te je igrao Ligu za poredak. No, unatoč financijskoj stabilnosti i vrlo dobroj momčadi koja je spoj mladosti i iskustva, u Vidovcu odnosno vidovečkoj sportskoj dvorani ležao je problem koji je potencijalno mogao naštetiti uspješnom premijerligašu. Dvorana je naime, iako uvijek puna navijača Vidovca, od HRS-a dobila tek privremenu licencu za natjecanje.

Ideja o "spajanju" dvaju klubova već se jedno vrijeme povlačila po kuloarima, no čak ni na konkretne novinarske upite ni iz jednog kluba nisu davali decidirane odgovore. No, čini se da su dva kluba s dva problema pronašla rješenje, koje bi moglo značiti spas za rukomet, u gradu u kojem je 1930. godine po prvi puta i zaigran taj danas izuzetno popularni sport.

Neslužbeno se doznaje da će u Varaždinu biti osnovan novi rukometni klub, kojem će Vidovec Bios prepustiti svoj status premijerligaša, a koji će de facto biti Vidovec Bios, uz nekolicinu igrača Varteksa. Momčad bi i u novoj sezoni trebao voditi Alan Belko, iako se već sada razvila teorija prema kojoj će na klupu sjesti slavni Vlado Šola, no u tome, saznajemo iz Kluba, nema istine. Zlatni hrvatski vratar je doduše bio na jednoj utakmici Vidovčana i porazgovarao s čelnicima Kluba, no za sada nije u kombinacijama.

Ono što se logički postavlja kao pitanje jest kako će vidovečki kolektiv reagirati na ogromnu dvoranu na Dravi, u koju stane 5000 gledatelja i koja je tijekom rukometnih susreta Varteksa mahom bila sablasno prazna. Saznajemo da ni tu problema ne bi trebalo biti, jer će projekt koji se sprema u cilju imati najviše domete, poput plasmana u Regionalnu ligu, te da će uz dovođenje pokojeg zvučnog imena svakako biti zanimljiv i publici.

Što pak se tiče Vidovca, on bi trebao ući u kombinaciju s čakovečkim rukometnim klubom, Međimurjem, koji je sezonu u Prvoj ligi završio na 12. mjestu tablice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • rafael-ark11.06.2013. u 09:57
  Ako ide rješenje spajanja nestaje RK Vidovec pod postojećom registracijom. U tom slučaju će se morati osnovati dva kluba ( složena procdura ) ako se želi imati Premijer ligaša u Varaždinu i klub u Vidovcu.. Naime morat će se osnovati i klub u Vidovcu jer isti nestaje spajanjem. A to znači, kak god... [više na forumu]
  rafael-ark
 • kraljetina05.06.2013. u 18:07
  sramota. neka gradska mafija vrati novce koje su upropastili u dosadasnjem klubu
  kraljetina
 • idukar1705.06.2013. u 14:35
  to je najpametniji potez za tu regiju-ipak Vidovec je malo mjesto i ipak koliko god kvalitetan klub bio mostaje mali klub.Teško da bi na toj razini sam još dugo ostao zato je najbolja opcija fuzija s Varaždincima.Svi su na dobitku i Vidovec Ivaraždinci kao klub i Varaždin kao grad a i Varaždin kao... [više na forumu]
  idukar17
 • Zagorakis-Bonka05.06.2013. u 12:27
  Ljudi u općini Vidovec žive za ovaj klub. Domaće utakmice BIOS-a su prepune gledatelja i nema slobodnog mjesta u dvorani. Vidjeti ćemo sa vremenom jeli ovo najbolja mogu opcija za oba kluba, mada je spajanje u jedan jaki klub (po meni) dobra stvar. Samo je pitanje popunjenosti dvorane na Dravi.
  Zagorakis-Bonka
 • markoli05.06.2013. u 12:11
  Mislim da je ovo super stvar.. bolje jedan jaki klub nego dva prosječna..
  markoli