Zimski sportovi

Snježna kraljica u ekskluzivnom društvu Kitzbühela, Schladminga, Val D'Iserea...

Sportnet • nedjelja, 09.06.2013.
Snježna kraljica u ekskluzivnom društvu Kitzbühela, Schladminga, Val D'Iserea...
Foto: Dejan Popek

Danas je u Dubrovniku na FIS kalendarskoj konferenciji održan sastanak tzv. "Cluba 5", tradicionalnih organizatora Svjetskog kupa, među koje je od ove godine primljena i sljemenska utrka Snježna kraljica.

U Dubrovniku i Cavtatu u nedjelju je završena FIS kalendarska konferencija na kojoj je sudjelovalo više od 600 sudionika iz više od 70 zemalja. U sklopu konferencije održan je sastanak udruženja tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa poznatog pod nazivom "Club 5", a u tom visokom društvu od ove godine nalazi se i Zagreb.

Sljemenska Snježna kraljica od danas je u društvu velikih organizatora Svjetskog kupa poput Kitzbühela, Schladminga, Val D'Iserea i Val Gardene, a veliko je priznanje i to što je svoje mjesto u eliti našao nakon samo devet godina organiziranja utrke.

"Club 5" je udruga vodećih organizatora skijaških utrka i postoji od 1988. godine, kada su članice bile Val Gardena, Garmisch, Kitzbühel, Wengen i Val D'Isere. Cilj udruge u početku je bila marketinška i organizacijska suradnja, a od 1994. godine, kada je u to društvo primljena Alta Badia nastavila je primati nove članove.

Danas "Club 5" broji 16 gradova, od kojih Zagreb ima najmlađu utrku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • galebRijecki12.06.2013. u 16:21
    tražim na SportNetu vijesti o ukidanju zadnje klasične kombinacije...
    galebRijecki
  • idukar1711.06.2013. u 20:40
    organizacija nam je uvjek jaka strana.To je za pohvalu i to jse dobro ogleda u Europi
    idukar17