Košarka

Kristina Benić se vratila u Novi Zagreb

Sportnet • utorak, 11.06.2013.
Kristina Benić se vratila u Novi Zagreb
Foto: Martina Japundžić

ŽKK "Novi Zagreb" i hrvatska reprezentativka, jedno od najugodnijih iznenađenja ovogodišnjih reprezentativnih priprema, Kristina Benić, dogovorili su detalje novog, dvogodišnjeg ugovora, pa će Tina u novoj sezoni po prvi put debitirati u Euroligi.

Kristina Benić je igrala u Novom Zagrebu u sezoni 2010./2011., dok je protekle dvije sezone provela u šibenskom Jolly JBS-u, gdje je bila jedna od najboljih igračica. Prije toga igrala je u dubovačkoj PGM Ragusi. U protekloj sezoni Tina je igrala u sve 24 utakmice prvenstva Hrvatske, prosječno je na terenu provodila 29,5 minuta, postizala 11,8 poena po utakmici i 6,4 skoka.

"Sjajna je stvar povratak Tine u naš klub. Pratili smo je tijekom cijele sezone, u svakoj utakmici protiv nas Tina je bila najbolji igrač. Sada smo je pratili i kroz reprezentativne pripreme i dobivali sjajne informacije o njenoj igri, treningu i zalaganju. Tina je igračica koja može igrati na pozicijama 2, 3 i 4. Naša je prednost ove sezone što imamo dosta igračica (Benić, Karčić, Bosilj, Rakszanyi, Trebec, Komplet...) koje mogu igrati na nekoliko pozicija u ekipi, i to će protivnicima biti značajno teško braniti. Već se sad radujemo početku nove sezone. Nadajmo se da će se sve naše reprezentativke iz reprezentacija vratiti zdrave, orne i spremne za novu sezonu. Sezonu punu izazova", rekao je o novoj-staroj "Lupici" trener Vladimir Ivanković.

Što je s igračicom na poziciji centra? "Imamo postignut dogovor s jednim reprezentativnim centrom, no ne želimo joj remetiti koncentraciju u pripremama za Europsko prvenstvo", rekao je Ivanković.

Usporedba ove ekipe i prošlosezonske ekipe? "Prošlosezonska ekipa je postigla najveće uspjehe u povjesti, prekinula dominaciju Gospića i Šibenika, osvojila dvostruku krunu. Sve će te igračice imati posebno mjesto u klupskoj povijesti, i posebno mjesto u mom srcu. Sjećanja sa osvajanja kupa i pete utakmice finala su neizbrisiva. Međutim, neke igračice su dobile bolje ponude i otišle, s nekima nismo našli zajednički jezik, s nekima nismo ni probali, s nekima smo se dogovorili. Neke mlade igračice poslati ćemo na posudbu u druge klubove, što u zemlji, što u inozemstvu. Ove godine ćemo seniorskom sastavu priključiti i 6 juniorki: Dojkić, Kukolja, Sarjanović, Mijatović, Stojsavljević, Miličević. Dakle, osim slaganja jake seniorske ekipe, radimo i na pomlađivanju iste, što mislimo da je jedan normalan korak u razvoju kluba. Ovogodišnju ekipu vidim kao jednu talentiranu, radnu i karakternu - tako smo je i birali. Ekipu s dosta mladih igračica, ali i nekoliko iskusnih – prava kombinacija mladosti i iskustva. Je li ova ekipa bolja ili lošija, vidjet ćemo, ali da je potentnija – to je činjenica", završio je Ivanković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • idukar1711.06.2013. u 15:54
    Oćito da stvaraju ekipu za veće domete Sretno i puno uspjeha
    idukar17