Rukomet

Jorn Pedersen: "Naglasak stavljamo na domaće prvenstvo i stvaramo ekipu za budućnost"

Ivana Strahija • petak, 21.06.2013.
Jorn Pedersen: "Naglasak stavljamo na domaće prvenstvo i stvaramo ekipu za budućnost"
Foto: Ivana Strahija

Koprivničke rukometašice ostale su bez većine zvučnih imena u svojoj prvoj postavi, no u Upravi ne manjka pozitivnog pogleda na situaciju. Saniran je naime veliki dug u plaćama, koje se sada isplaćuju redovito, a uz promjene u kadru kreće i stvaranje ekipe za duže razdoblje...

Nakon što je u ponedjeljak održana sjednica Skupštine RK Podravke i odlučeno da Klub krene u privatizaciju, u četvrtak je pred novinare izašao predsjednik Jorn Pedersen i predstavio novog trenera, kao i ciljeve za sezonu koja slijedi.

Financije

Iako su financije pod kontrolom, neke stvari ipak nisu u moći nove Uprave. U Klub je naime ušla krim-policija zbog sumnji u financijske malverzacije putnim nalozima, a potupak je, kažu, još uvijek u procesu. Ipak, ne očekuje se da će biti optužnica, kao ni da će to utjecati na privatizaciju.

"Ponekad se zbog teških trenutaka zaborave one dobre stvari, o zbog toga ih sada želim naglasiti. Mi smo naime u postupku rješavanja svih financijskih problema, a vjerujte nam, doćekalo nas je mnogo neugodnih iznenađenja kad smo ušli u Klub. Raščistili smo to i idemo prema novoj eri. Sad je vrijeme da se koncentriramo na sport", kazao je u uvodu Pedersen.

Promjena trenera, promjena ekipe, promjena naglaska

Koprivnički poligon su od kraja sezone napustile Žana Čović, Tanja Kiridžić, Maja Šon, Nikica Pušić-Koroljević, Miranda Tatari, Sanja Damnjanović, Marta Žderić i Ivana Jelčić, a ekipa je time ozbiljno osakaćena. No, u skladu s financijskom situacijom, u Podravku nisu dovedena zvučna imena od formata, već se skromnije "kupovalo", pa su to redom mlade i talentirane djevojke ili pak iskusnije rukometašice koje u svojim klubovima nisu dobivale zadovoljavajuću minutažu. Popis pridošlih stoga glasi: Jelena Živković, Ana Poljak, Dina Havić, Ekatarina Nemaškalo, Tina Gavranić, Jelena Trifunović, Mirjana Milenković, Antonia Jukić i Lea Vukojević, a svakako je najveći dobitak za Klub ostanak sjajne Vesne Milanović Litre.

Slika 2 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Promjena se dogodila i na klupi, pa je umjesto Nevena Hrupeca za trenera postavljen Goran Mrđen, a promjenu je predsjednik objasnio: "Iako Nevenu nemamo baš ništa za zamjeriti, čak dapače, zahvaljujemo mu na svim rezultatima i na borbi usprkos ozljedama i odlascima igračica, željeli smo krenuti s novim pristupom izgradnji kluba. Goran Mrđen je iskusan trener, spreman stvarati ekipu za budućnost."

Unekoliko su se promijenili ciljevi Podravke, koja je godinama gledala u europskom smjeru: "Naglasak sada stavljamo na domaću ligu, osvajanje prvenstva i Kupa. Želimo mlade talente razvijati u prvotimke, mislim da možemo postati najjača ekipa Europe uz takav rad. Ideja je da ne budemo ovisni o jednoj ili dvije vrhunske igračice nego da izgradimo rukometašice koje će biti ovdje na duge staze", objasnio je Pedersen.

Naravno, ekipa će igrati Regionalnu ligu i Ligu prvakinja, ali: "Nećemo plakati ako izgubimo koju utakmicu na međunarodnoj razini, naglašavam da nam je cilj budućnost", ponovio je.

Novi trener, stari trener

S par se riječi od novinara s kojima je odlično surađivao oprostio Neven Hrupec, koji je preuzeo posao u varaždinskoj Koki: "Odlazim uzdignute glave i ponosan, Podravka je moj klub, but ću uvijek navijač Podravke i nadam se da ću se jednog dana i vratiti", kazao je i dodao: "Repova nema. Došlo je do umora i zasićenja, a Podravka treba trenera 24 sata na dan."

Novi trener Goran Mrđen pak je presretan: "Biti trener Podravke u Hrvatskoj je privilegija i zato sam jako sretan što sam ja dobio priliku. Podravka je u ovom trenutku za mlade igračice sjajna opcija, a jasno je da svaka rukometašica koja je otišla ovaj Klub može koristiti kao vrhunsku referencu. Moja je ideja raditi mnogo na fizičkom planu kako bismo mogli igrati ozbiljni rukomet."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Pošto se rijetko događa da osam igračica iz prve ekipe ode odjednom, jasno je da je pred Mrđenom teški posao: "Ne sjećam se da je ikad u povijesti toliko igračica otišlo iz ekipe. S novim igračicama, prosječna dob je 22 godine, što znači da ćemo trebati dosta raditi da igra profunkcionira."

Ukratko je opisao igrački kadar kojeg sada ima na raspolaganju: "Kapitanović, Jukić, Vukojević, Pongrac i Nemaškalo su reprezentativke. Izuzetno je važno što je Milanović-Litre ostala, a s Čović je radila odlični posao. Ostale su i Vidak i Dragišić, a iskustvo smo dobili od Milenković. Iz vrhunskog su nam kluba pristigle Živković i Trifunović, očekujem da u Podravci eksplodiraju, a priliku ima i Havić. Gavranić je sjajna u oba smjera, a Poljak je u Koprivnici odradila dobar dio staža. Sve u svemu ove djevojke mogu igrati ozbiljni rukomet."

Što pak se ambicija tiče, Mrđen kaže: "Iako se Lokomotiva izuzetno pojačala, ne odričem se unaprijed ni jednog trofeja. Možda nismo ove sezone na pole positionu ali ne pobjeđuje uvijek prvi red. Prvenstvo je dugo, vremena ima..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • diaz21.06.2013. u 07:50
    Sretno Goranu u vođenju ekipe!
    diaz