Automoto

Novi uzbudljivi dvoboj na Croatia Rallyju 2013.

Sportnet • utorak, 25.06.2013.
Novi uzbudljivi dvoboj na Croatia Rallyju 2013.
Foto: Dejan Popek

Tri mjeseca prije početka Croatia Rallyja 2013., organizatori su objavili detalje uzbudljivog Super brzinskog ispita (SBI) Poreč.

Predstavljajući Poreč SBI, organizatori su upotpunili informacije o itinereru Croatia Rallyja 2013., koji je najznačajnije hrvatsko međunarodno automobilističko natjecanje u godini, koje će se održati od 26. do 28. rujna 2013. i bodovat će se za Europsko prvenstvo u rallyju (ERC).

SBI Poreč, koji je dug 1,7 kilometara, bit će glavni povod stvaranju uzbuđenja, točnije, navijači će imati mogućnost uživati gledajući paralelno natjecanje dviju posada istovremeno. Taj SBI vozit će se dva puta: kao BI na startu Croatia Rallyja 2013. (Poreč SSS1) u četvrtak 26. rujna 2013. u 18:17 sati, a isti će se voziti kao zadnji i možda odlučujući brzinac (SSS14), pri završetku Croatia Rallyja 2013. u subotu 28. rujna u 16:30 sati.

Govoreći o SBI-u u Poreču, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Matko Bolanča je rekao: "Da bismo proslavili 40. obljetnicu Croatia Rallyja, cijeli tim je posvećen organizaciji ovog inovativnog natjecanja koje će ostati u sjećanjima milijuna gledatelja Eurosporta i ostalih TV programa, a što će osigurati SBI u Poreču."

SBI će se održati u centru Poreča, 50 metara od servisnog parkirališta i 200 metara od startno-ciljnog podija, a bit će vrlo uzbudljivi i spektakularni duel za koji organizatori očekuju da će privući tisuće navijača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!