Automoto

Muller nakon nove pobjede: "Bilo je teško izbjeći pogrešku"

Maj Gašparac • ponedjeljak, 01.07.2013.
Muller nakon nove pobjede: "Bilo je teško izbjeći pogrešku"

U obje utrke Svjetskog prvenstva turističkih automobila koje su se održale tijekom vikenda u Portugalu pobjede su pripale vozačima Chevroleta. U prvoj vožnji slavio je vodeći vozač u ukupnom poretku Yvan Muller, a u drugoj pobjeda je pripala njegovom momčadskom kolegi Jamesu Nashu. Nakon utrka pobjednici su iznijeli svoje dojmove.

Prvoplasirani vozač u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Yvan Muller bio je vrlo zadovoljan uspjehom u Portugalu."Radilo se a teškoj utrci. S obzirom na visoke temperature, vrlo je teško bilo ne pogriješiti" , prenosi njegovu izjavu fiawtcc.com.

Prvu utrku na drugoj poziciji završio je njegov momčadski kolega Tom Chilton, a Muller je poručio kako se nije radilo o dogovoru: "Ne postoji sporazum između mene i Toma, ali vozimo isti automobil tako da znam da mu je bilo teško prestići me. Imamo jednake prednosti i mane - tako da mu je bilo teško prestizati na ovom tipu staze", izjavio je.

Pobjeda u drugoj utrci pripala je još jednom vozaču Chevrloleta, Jamesu Nashu, koji je za službenu stranicu natjecanja iznio svoje dojmove: "Niti u jednoj utrci nije lagano pobijediti. No, s obzirom da smo bili sve bolji tijekom vikenda, ostvarili smo veliki preokret", izjavio je.

"Porto je vrlo teška staza, poput one u Macau je. Vožnja je jako zahtjevna u mentalnom i fizičkom aspektu", zaključio je Nash.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!