Vodeni sportovi

HAVK Mladost ide u stečaj: podnesen zahtjev za pokretanjem predstečajne nagodbe

Ivan Dominik • srijeda, 17.07.2013.
HAVK Mladost ide u stečaj: podnesen zahtjev za pokretanjem predstečajne nagodbe
Foto: Martina Japundžić

Višestruki hrvatski vaterpolski prvak te i nekadašnji prvak Europe, HAVK Mladost, odlazi u stečaj, objavljeno je iz Kluba prije nekoliko dana. Postupak predstečajne nagodbe već je pokrenut i sada jedan od najtrofejnijih zagrebačkih, ali i hrvatskih sportskih kolektiva očekuju dani čekanja, neizvjesnosti pa i agonije.

Hrvatski akademski vaterpolski klub Mladost iz Zagreba podnio je zahtjev za pokretanjem predstečajne nagodbe, što znači da će taj Klub vrlo skoro završiti u stečaju. Vijest je prije nekoliko dana objavio sam klub, koji je na svojim službenim stranicama obznanio i obavijest za javnost.

"Sukladno članku 41. Stavak drugi, Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, dužnik HAVK MLADOST (športska udruga) ovim putem izvještava sve vjerovnike da je s danom 11.srpnja 2013. podnio zahtjev za pokretanje postupka predstečajne nagodbe. Ova će obavijest biti objavljena na službenim stranicama kluba kao i putem obavijesti Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji (HINA-i), a istu će objaviti i na svojim službenim stranicama Financijska Agencija ( FINA). U tijeku su pregovori oko usklađivanja svih potraživanja te rokova i načina plaćanja s vjerovnicima sukladno Odluci Upravnog Odbora kluba", stoji u obavijesti svim vjerovnicima bivšeg vaterpolskog giganta.

Popularni Žapci, koji su već mjesecima na vrlo niskim granama profesionalizma i sportskog života uopće, ovime su konačno i službeno potvrdili ono što se već duže vrijeme vidjelo na njihovu funkcioniranju. Bivši europski i višestruki hrvatski prvak, kao i klub koji je i jedna od zagrebačkih, ali i hrvatskih, sportskih ikona, ovime je objavio jednu od najtežih odluka i stanja Kluba u njegovoj povijesti.

Mladost je već gotovo dvije godine u velikim i nepodmirivim dugovima, igrači i stručni kadar plaću nisu dobili također oko dvije pune godine, a kako novog kapitala niti nekog drugog novca na vidiku nema, izgleda da je jedina opcija za Mladost bio - stečaj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • follow me18.07.2013. u 02:19
  a i vrijeme je bilo ...nije mi drago ali reda treba bit i neka krenu i dinamo i cibona i hajduk i zadar i svi redom sa time da ljudi koji su ih svjesno vodili u dugove zavrse pljenidbom imovine ..isto za sve nase politicare od 90 na gore u zatvor sa njime i pljenidba cijelokupne imovine REVOLUCIJA... [više na forumu]
  follow me
 • Lovro-ZG17.07.2013. u 22:34
  sramota....
  Lovro-ZG
 • nido17.07.2013. u 21:36
  Zapci drzite se!!!
  nido
 • ficovg17.07.2013. u 20:57
  Idukar,predstečajna nagodba nije stečaj!Ne idu oni još nikuda!
  ficovg
 • idukar1717.07.2013. u 20:27
  ode još jedan Europski velikan-Kakva šteta za klub i simpatizere
  idukar17