Ostali sportovi

Napeta sezona odbojke na pijesku doživjela djelomični rasplet na Roses Openu

Sportnet • utorak, 03.09.2013.
Napeta sezona odbojke na pijesku doživjela djelomični rasplet na Roses Openu

Matija Brlas i Ivor Božić proglašeni su 01.09.2013. u muškoj konkurenciji pojedinačnim prvacima Hrvatske u odbojci na pijesku u 2013. godini!

Roses Designer Outlet po drugi je puta ugostio ponajbolje hrvatske odbojkaše na sada već tradicionalnom Roses Open turniru u odbojci na pijesku. U odličnoj navijačkoj atmosferi turnir su u ženskoj konkurenciji osvojile Dina Bečić i Martina Matić, koje su time još više odmakle Tei Vitasović i Eriki Drviš u lovu na titulu prvakinja Hrvatske, dok su u muškoj konkurenciji pobjedu odnijeli Mario Nikolaus i Filip Silić. Matija Brlas i Ivor Božić su osvojenim drugim mjestom na Roses Openu osigurali titulu pojedinačnih prvaka Hrvatske.

Organizator turnira – Roses Designer Outlet – već jubilarnu petu godinu radi na promidžbi ovog uistinu atraktivnog sporta. Odlična suradnja s Hrvatskim savezom odbojke na pijesku omogućila je da Roses Open osim rekreativnih igrača, sada već po drugi put, ugosti i igrače pojedinačnog prvenstva Hrvatske. Time je pružena mogućnost da gledatelji, ali i igrači uživaju u vrhunskim sportskim dvobojima u pomalo neobičnom prostoru za održavanje sportskih manifestacija ovog tipa.

Trud Roses Outleta i Hrvatskog saveza odbojke na pijesku svakako se je isplatio što pokazuje i oduševljenje igrača: "Biti na postolju odličan je osjećaj, a osvojiti zlato još bolji. Mariju i meni ovo je prvi zajednički turnir u pojedinačnom prvenstvu Hrvatske i jako sam sretan što se ova kombinacija pokazala uspješnom. Tim više što prije ovog turnira nijedan od nas dvoje nikada nije osvojio zlato u prvenstvu. Turnir je bio odlično organiziran, a posebno me se dojmio ambijent. Prilično je zanimljivo vidjeti turnir u odbojci na pijesku koji se održava unutar samog outlet centra. To je još jedan veliki plus za Roses Open i to ga čini jedinstvenim turnirom u Hrvatskoj. Tokom cijelog turnira uvjeti za igru bili su idealni. Iako je u finalu počela padati kiša, dojmovi nisu umanjeni. Posebna zahvala organizatorima za odlične uvjete i organizaciju, te vrijedne nagrade, i vidimo se na Roses Openu 2014.“, rekao je Filip Silić nakon što je osvojio Roses Open 2013.

"Mislim da je svima, pa tako i nama bilo jako lijepo na turniru. Organizatori su se potrudili da imamo sve što nam treba - od bonova za hranu do vode na utakmicama. Čak nas je i vrijeme skoro do kraja poslužilo, samo se muško i žensko finale igralo po kiši - nažalost. Zadovoljne smo što smo osvojile prvo mjesto, naravno. Žao nam je da nisu sve ženske ekipe mogle nastupiti - još bi bolje utakmice bile. No sve u svemu smo zadovoljne našom igrom ove godine, što potvrđuje i rezultat na Roses Openu. Ovo nam je druga godina u Roses Outletu i jako nam je lijepo bilo prvi i drugi put, pa se nadamo da se vidimo i sljedeće godine u još većem broju", rekla je Martina Matić nakon što je osvojila Roses Open 2013.

Budući da su organizatori Roses Opena izuzetno zadovoljni odazivom, kako igrača tako i posjetitelja, zaključeno je da će se suradnja Hrvatskog saveza odbojke na pijesku i Roses Designer Outlet centra svakako nastaviti i sljedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!