Nogomet

Kartelo: "Ne mora se svaku utakmicu pobijediti, ali se mora davati sve od sebe i slušati trenera"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 11.10.2013.
Kartelo: "Ne mora se svaku utakmicu pobijediti, ali se mora davati sve od sebe i slušati trenera"
Foto: Ivana Jurica

Samo dan nakon što je preuzeo momčad, novi trener Šibenika Nikica Cukrov još je jedanput sjeo pred mikrofone. U društvu kapetana momčadi Marka Kartela, a uoči domaće utakmice protiv Kamena, najviše se pričalo o šibenskoj momčadi, a protivnik gotovo da i nije spomenut.

"Imao sam sliku o igračima na osnovu utakmica koje sam gledao, ali kad radiš na treningu se vide neke stvari, nešto isto drugačije. Međutim, siguran sam da ova ekipa može ostvariti ciljeve koje stavljaju pred nas. Morat ćemo se skupiti, uhvatiti se za isti štap, jer pojedinačno ne možemo rješavati problem. Ako pojedinačno rješavamo problem danas ćemo uspjeti, sutra – prekosutra nećemo, pa ćemo opet uspjeti. Moramo zajednički napraviti način igre koji će nositi rezultate, ali će ih konstantno nositi. Kad napravite igru ona nosi rezultat", naglasio je u uvodu novi trener Narančastih.

A što će Cukrov tražiti od svojih igrača: "Tražit ću od njih da igraju više kolektivno, da ne teže individualizmu. Da ne idemo na igru ako će Španja danas biti raspoložen da će riješiti utakmicu, pa ako će Anić biti raspoložen da ga krene šut ili nešto. Moramo imati način kako dolaziti do tog cilja. Moramo se organizirati, oni moraju poštovati više organizacijski, taktički dio u igri."

"Sutra ja najlakša utakmica, imamo samo dobiti, sve drugo je lako. Šibenik je ime, bez podcjenjivanja protivnika. Imamo tradiciju, imamo i iskusnih i mladih igrača koji žele postati igrači, talentirani su. Pa ako to jeste imate sutra riješiti utakmicu. Ne treba im trener za ovu utakmicu praktički. Ti kad izađeš na teren ti si gazda, ti odlučuješ hoćeš driblati, pucati, dodati. Ti odlučuješ", poručio je svojim igračima Cukrov.

A hoće li početni sastav doživjeti promjene? "Sigurno da ćemo zadržati ovo što je bilo do sada, možda ću promijeniti eventualno jednog igrača, ili malo promijeniti pozicije. Jer nisam imamo ni dovoljno vremena, tek jedan trening nije dovoljan da bi radio radikalne rezove", kazao je Cukrov koji se na klupu Šibenika vraća nakon više od 20 godina.

Uz novog trenera, pred novinare je stigao i kapetan Marko Kartelo: "Ja sam od početka govorio da Treća liga neće biti jednostavna. A mi smo očito upali u letargiju Treće lige cijelo vrijeme, a pogotovo zadnje dvije–tri utakmice, nismo se uspjeli nametnuti kao što bi se Šibenik trebao nametnuti u Trećoj ligi. Nego smo upali u letargiju i praktički nismo stvarali nikakve šanse i došlo je do rezultata do kojeg je došlo."

"Meni osobno je jako žao što je tako mladi trener, kao što je Ive, brzo izgorio. Ali to je realnost trenerskog posla, rezultat je jedino mjerilo. Što se tiče novog trenera, nadam se da će tu psihološku barijeru koju smo imali razbiti, da će se igrači osloboditi tog grča. I da nije istina da se svaku utakmicu mora pobijediti, ali se svaku utakmicu mora dati sve od sebe i svaku se utakmicu mora slušati ono što trener kaže. Bez toga nema nikakvog uspjeha, sve ostalo je trenutno", naglasio je kapetan Šibenika.

I podvukao: "Mi bi svaku utakmicu trebali biti koncentrirani samo na sebe, a ne na protivnika. Jer ako želimo ući u Drugu ligu i želimo tamo nešto napraviti onda svaku utakmicu moramo biti koncentrirani samo na sebe, i bez ikakvog podcjenjivanja protivnika. Mislim da je to jedini pravi put za nas."

Šibenik i Kamen na Šubićevcu igraju ove subote s početkom u 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!