Ostali sportovi

New York Yankeesi produžili ugovor s Jeterom na još jednu sezonu za 12 milijuna dolara

Branimir Korać • petak, 01.11.2013.
New York Yankeesi produžili ugovor s Jeterom na još jednu sezonu za 12 milijuna dolara

Kapetan New York Yankeesa Derek Jeter i sljedeće sezone nastupat će na Yankee Stadiumu. Yankeesi su danas objavili kako su produžili ugovor s 39-godišnji shortstopom na još jednu godinu za što će Jeter utržiti čak 12 milijuna dolara...

Mariano Rivera i Andy Pettitte odlaze u mirovinu, međutim Yankeesi su odlučili pod svaku cijenu zadržati jednog veterana. Kapetan Derek Jeter dobio je ponudu koju nije mogao odbiti i produžio je ugovor na još jednu sezonu za 12 milijuna dolara.

Navodi iz američkih medija govore kako su se Yankeesi i Jeter našli na pola puta. Klub je bio spreman ponuditi oko devet milijuna dolara za produženje ugovora, međutim Jeter nije bio zadovoljan s tom ponudom i bio je spreman izaći na tržište slobodnih igrača. Kako u klubu nisu željeli izgubiti jednog od simbola Yankeesa, pojačali su ponudu, a samim time su i spriječili mogućnost Jeterovog aktiviranja dodatne godine ugovora čime bi zaradio više od 14 milijuna dolara.

12 milijuna dolara za igrača iza kojeg je najlošija sezona u karijeri, sezona puna ozljeda u kojoj je bio limitiran na svega 17 utakmica i to ne pretjerano blistavih, zvuči puno. Međutim Jeter u prijelaznoj fazi Yankeesima znači puno i ukoliko se uspije dovesti u zadovoljavajuće fizičko stanje, dobro će doći ovoj momčadi.

Već se nagađa kako će tijekom zime Yankeesi biti vrlo aktivni na tržištu slobodnih igrača, krenut će u potpuni redizajn momčadi kako bi izbjegli još jednu sezonu koja je ispod njihovih standarda.

Foto - Keith Allison, Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!