Automoto

Rally Santa Domenica: Veliki dvoboj Čibej - Harrach

Sportnet • srijeda, 20.11.2013.
Rally Santa Domenica: Veliki dvoboj Čibej - Harrach

AKK Sveta Nedelja priprema već četvrto izdajanje rallyja Santa Domenica u Svetoj Nedelji i okolici Savršćaka kod Samobora. Kratak makadamski rally biti će pravi izazov za više od 100 prijavljenih posada i zasigurno oko desetak tisuća gledatelja kraj staze. Glavni favoriti su hrvatski vozač Ivan Čibej sa Škodom Octavijom WRC i odličan Austrijanac Beppo Harrachu Mitsubishi Lanceru EVO IX.

Organizatori nisu mijenjali koncept svog rallyja. U subotu će se održati ceremonijalni start rallyja u Svetoj Nedelji, a u nedjelju vožnje na četiri brzinska ispita. Na jednoj stazi u dužini 44,34 kilometara, koji će se voziti po dva puta u oba smjera. Na adresu organizatora do sada je stiglo skoro 120 prijava, što je najbolji dokaz velikog interesa i odličnog koncepta rallyja.

U nedjelju se očekuje velik dvoboj Ivan Čibej - Beppo Harrach. Na jednoj strani fenomenalni vozač iz Austrije s Mitsubishi Lancerom EVO IX, koji na makadamu vozi na nivou svjetskog prvenstva. Dok je pak Čibej dvostruki pobjednik rallyja Santa Domenica, 2011 i 2012.,te će i ove godine voziti odlično pripremljenu Škodu Octaviju WRC EVO III.

Slika 1 od 1.

"Uvijek tražimo male rallyje gdje možemo testirati nove komponente i provjeravati detalje automobila i setupa jer niti jedan test nije nikad toliko dobar kao onaj u konkurenciji na samom rallyju. Sigurno je da želimo pobijediti, a isto tako i napraviti dobar show i predstaviti se potencijalnima sponzorima", rekao je Harrach.

Organizatori su vrlo zadovoljni odrađenim pripremama za rally te velikim interesom natjecatelja i publike. U nedjelju će pripremiti i posebne DMACK tyres nagrade za sve prvoplasirane posade, te Auto Krešo nagrade za ostale osvajače postolja .Također proglasit će i oni najbolji u zanimljivim konkurencijama kao što su Auto Krešo RWD trophy, Lada Trophy i Usodna strast Junior Trophy za mlade vozače.

Slika 2 od 2.

"Organizacijski smo u samoj završnici, odrađuju se posljednja ušminkavanja kompletnog eventa. Prošli vikend imali smo odličnu promociju u City Centeru One West! Gdje smo na jedan novi, jedinstven način dodatno zapalili publiku da dođu i posjete ovu ludu rally zabavu. Na nama je sada da privedemo kraju sve radove za ceremonijalni start u Svetoj Nedelji i na samoj stazi Savršćak gdje će se u nedjelju 24.11. održati nezapamćen rally spektakl na ovim prostorima. Ako nas i i vrijeme posluži, vjerujte to će uistinu biti rally koji će ostati upisan u povijest HR automobilizma", prije rallyja rekao je organizator Daniel Vojvodić.

Više informacija na http://www.akk-svetanedelja.com.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!