Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolski savez dao zeleno svjetlo za regionalnu vaterpolsku ligu

Sportnet • utorak, 14.01.2014.
Hrvatski vaterpolski savez dao zeleno svjetlo za regionalnu vaterpolsku ligu
Foto: Ivana Jurica

Na upravo završenoj tematskoj sjednici Hrvatskog vaterpolskog saveza održanoj u Šibeniku, stručno povjerenstvo saveza i predstavnici svih osam prvoligaških vaterpolskih klubova dali su zeleno svjetlo hrvatskim klubovima za nastup u regionalnoj vaterpolskoj ligi.

U tom novom natjecanju bi bili uključeni klubovi iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske. Hrvatsko prvenstvo ostaje prioritet saveza i klubova, naglašeno je na sjednici.

"Iako je na sjednici bilo različitih mišljenja, generalni zaključak donesen većinom glasova je da hrvatsko prvenstvo ne smije biti upitno te da to natjecanje mora zadržati svoju važnost i vrijednost", izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Tome je dodao: "Klubovi veće snage i vrijednosti sukladno vlastitim željama, slobodni su sudjelovati u regionalnoj ligi 10 najboljih klubova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske. Ta bi liga ima veliki kvalitativni značaj ali bi bila i itekako zanimljiva kako sponzorima i ulagačima, tako i medijima i široj javnosti. Liga bi se formirala po principu kvalitete i izvrsnosti. Prijedlozi idu u smjeru da sedam ili osam najboljih kubova direktno ulazi u sustav natjecanja, a dva ili tri kluba kroz dodatne kvalifikacije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • jeDINA MOja ljubav15.01.2014. u 15:22
  samo bogati klubovi će igrat ovu ligu. pa onda ih pola nebi ni za igralo. u hrvatskoj i Crnoj gori sve manje para i ulaganja u vaterpolo. dok srbija ima nešto para,ali zahvaljujući Državi.
  jeDINA MOja ljubav
 • Lovro-ZG14.01.2014. u 20:47
  Dolazak klubova iz Srbije strašno bi ojačao ovu ligu, al ne znam čemu su Slovenci ostavljeni...Vjerojatno će ko u košarci i rukometu igrat prvi dio prvenstva dok regionalci ne završe i priključe se domaćem prvenstvu.
  Lovro-ZG
 • dinovuk14.01.2014. u 20:21
  šta sa ostalim klubovima iz Hrvatske koji se neplasiraju u tu ligu ??
  dinovuk