Ostali sportovi

Varaždin domaćin Europskog bejzbolskog prvenstva za juniore

Sportnet • ponedjeljak, 10.03.2014.
Varaždin domaćin Europskog bejzbolskog prvenstva za juniore

Grad Varaždin i Bejzbol klub Vindija od 14. do 19. srpnja domaćini su Europskog prvenstva za juniore u bejzbolu. Prvenstvo će okupiti dvjestotinjak ponajboljih europskih igrača bejzbola do 18 godina, a nastupit će ukupno osam reprezentacija.

Uz domaćina Hrvatsku, u Varaždin stižu reprezentacije Litve, Mađarske, Velike Britanije, Poljske, Švicarske, Bjelorusije i Slovačke. Na Prvenstvu je trebala sudjelovati i reprezentacija Ukrajine koja je u posljednji trenutak, zbog situacije u zemlji, odustala od natjecanja. Svi susreti održat će se na bejzbol igralištu Srednjoškolac, koje se posebno preuređuje i obnavlja za ovu priliku.

O predstojećem Europskom prvenstvu za juniore u Varaždinu na današnjoj su konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici govorili Jan Esselman, predsjednik Europske bejzbol federacije, Krunoslav Karin, tajnik Federacije, Aldo Vavra, predsjednik Hrvatskog bejzbol saveza, te u ime domaćina i organizatora Prvenstva, Goran Vučetić, predsjednik Bejzbol kluba Vindija i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Varaždina.

Prvi čovjek europskog bejzbola Jan Esselman istaknuo je zadovoljstvo što je organizacija Prvenstva pripala Varaždinu i Vindiji. Pohvalio je ulogu grada u pružanju potpore obnovi bejzbol igrališta, budući da je jedan od ciljeva povjeravanja domaćinstva obnova ili izgradnja novog igrališta za bejzbol.

"Pred nama je jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Varaždinu ove godine i sretna je okolnost da se poklapa s proslavom tridesete godišnjice osnutka Kluba", izjavio Vučetić.

"Organizacija Prvenstva i obnova stadiona zasigurno će ubuduće dovesti brojne druge bejzbol turnire u Varaždin", istaknuo je tajnik Karin, dok je prvi čovjek hrvatskog bejzbola Vavra naglasio dobar rad Vindije s mlađim uzrastima. Nazvao je varaždinski klub čudom koje uvijek uspijeva stvoriti odlične mlade igrače.

Inače, Europsko prvenstvo za juniore u bejzbolu, uz odigravanje dijela utakmica Europskog prvenstva za žene u rukometu, najznačajniji je sportski događaj u Varaždinu ove godine. Vrijedi spomenuti da organizator natjecanja, Bejzbol klub Vindija, ove godine obilježava i trideset godina svog rada i postojanja. Povjerenje da organizira ovako značajnu sportsku manifestaciju veliko je priznanje tom varaždinskom sportskom kolektivu i čelnim ljudima kluba – moglo se čuti na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!